Umivajte se kiselom vodom: Kada budete vidjeli rezultate bićete oduševljeni

Umivanje vodom iz slavine je izgleda “lanjski snijeg”, jer sada svakodnevno čitamo kako isušuje kožu, ali kakav u stvari benefit donosi mineralna?

Vjerovali ili ne, u Koreji i Japanu već godinama možete da koristite tonike i maske s mineralnom vodom, ali ako ti takvi proizvodi nisu pri ruci, tvrde da jednako dobro možete da prođete s najobičnijom činijicom punom mineralne vode kojom ćete se umiti.
Mineralna voda je blago kisela i ima pH 5,5 koji je ujedno i pH naše kože. S druge strane, voda iz slavine ima pH oko 7, što znači da može da poremeti spoljni sloj kože i dovede do sušenja i iritacije. Mineralna voda se ujedno ponaša kao vazodilatator, što znači da može poboljšati zalihe krvi u koži, čime ona postaje ljepša, čistija i rumenija. Navodno se promjene vide već za nekoliko dana, pa se period od sedam dana činio sasvim prikladnim za testiranje.
S mineralnom vodom možete se umivati i skidati šminku, ujutro i uveče. Uz nju koristite gelove za čišćenje lica koje koristite i inače i već poslije prvog pranja osjetićete znatnu razliku. Koža je na dodir neopisivo meka i proizvodi su se na nju prelijepo nanosili. Što duže koristite mineralnu vodu, koža je poslije pranja sve mekša, ali zato s vremenom primijetićete kako suhi dijelovi lica postaju još suhlji i kako isušuje akne.

Ostavite komentar: