Trik za lakše korištenje kondoma

Kondome koristimo već decenijama, a danas ih ima svih vrsta i oblika – rebrastih, s ukusom, velikih, malih, ekstra tankih, ekstra sigurnih.

Uprkos širokoj ponudi, muškarci će pronaći bezbroj izgovora da zaobiđu kondome u ključnom trenutku. Naješće će reći da su im premali (vrlo rijetko da su im preveliki) da ih stišću, da ništa ne osjete kad stave kondom itd…

Ali, najčešće je razlog taj što ga mnogi ni ne znaju staviti ili ih navlačenje kondoma toliko omete pa ne mogu nastaviti gdje su stali. Na njihovu sreću, postoji trik koji će im olakšati upotrebu kondoma i zbog kojeg će zavoljeti siguran seks.

Tajna je u lubrikantu

“Dodajte nekoliko kapi lubrikanta na bazi vode u kondom prije, no što ga navučete na penis”, savjetuje ljekarka Maurin Miler za Cosmopolitan.

Većina kondoma lubricirana je, ali s vanjske strane kako bi se olakšala penetracija, ali s unutrašnje nije.

Samo jedna do dvije kapi lubrikanta dovoljne su da olakšaju navlačenje kondoma.

Pazite da ne pretjerate s lubrikantom jer bi u tom slučaju kondom mogao skliznuti. Druga bitna stvar na koju treba obratiti pažnju je sastav lubrikanta. On mora biti na bazi vode jer lubrikanti na bazi ulja mogu oštetiti kondom te može doći do pucanja, prenose “Nezavisne novine”.

 

 

Ostavite komentar: