Trik koji će preporoditi vaše biljke: Ovo morate da znate ako imate sobno cvijeće

26.01.2024. | 17:34

Svi volimo kada biljke uljepšavaju naš dom, ali kada vene ili izgledaju suvo, cijela kuća dobija oronuli izgled. Zato imamo savjet koji će preporoditi vaše biljke.

Jednostavna verzija domaćeg đubriva je kora citrusa koja je bogata makro i mikroelementima neophodnim za rast i cvjetanje sobnog cvijeća.

Korica sadrži obilje kalcijuma, magnezijuma, azota i drugih korisnih jedinjenja. Da biste napravili ovo đubrivo, jednostavno isijecite svježu i sočnu koru pomorandže ili mandarine nožem.

Potopite koru u toplu vodu i ostavite je da odstoji nekoliko dana. Ako je moguće, koristite destilovanu vodu ili kišnicu. Prije upotrebe đubriva, procijedite vodu, odbacite koru i zalijte biljke dobijenom tečnošću. Preporučujemo primjenu ovog đubriva svake dvije nedjelje kako biste postigli aktivan rast i obilno cvetanje vaših sobnih biljaka, prenosi Žena Blic.

Alternativno, možete napraviti đubrivo od sušene kore pomorandže.

Osušenu koru pomorandže sameljite u blenderu i čuvajte je u zatvorenoj tegli. Dodajte dvije kašike praha kore pomorandže u dva litra vode, dobro promućkajte i zalijte biljke jednom u dve nedjelje. Osim što će ovo đubrivo podsticati rast i cvjetanje, prašak od kore pomorandže takođe djeluje kao prirodni insekticid, štiteći vaše biljke od neželjenih gostiju.

Oznake: Biljke, Savjet