Talasi u kosi – jednostavno ne prolaze: Trik za savršenu frizuru pomoću kaiša od bade mantila

Frizure koje su u trendu dolaze i prolaze, ali je jedna ipak vječna – riječ je, naravno, o talasima u kosi koji pristaju svakom obliku lica i dužini.

Žene sve češće brinu o svojoj kosi, a popularni proizvodi za njeno stilizovanje, kao i pegle i figaro, pali su u drugi plan.

Svim ženama je poznato da električni uređaji za pravljenje lokni i ispravljanje kose oštećuju vlasi. Zbog toga nikada nije na odmet naći neko prirodno rješenje za željenu frizuru, bez oštećivanja kose.

Jednu odličnu tehniku za dobijanje raskošnih talasa pokazala je urednica portala za lepotu Ele Turner. Sve što vam treba jeste kaiš od bade-mantila.

Brzo, jednostavno, bez prevelikog truda, a rezultat je fantastičan – što dokazuje i sama Ele koja kosu uvijek uvija na taj način. Kako kaže, ovaj trik je najbolje isprobati na čistoj i suvoj kosi, prije spavanja, prenosi Telegraf.

Prvo što treba da uradite je da stavite kremu koju inače stavljate poslije sušenja kose, a onda prebacite kaiš bade-mantila preko sredine glave, gdje ćete ga zakačiti šnalom.

Kosu uvijte oko kaiša sa obje strane, zavežite gumicom na kraju, a onda tu improvizovanu pletenicu uvrtite u punđu i dobro učvrstite viškom kaiša. Poslije svih koraka koje ste uradili, ostavite kosu obavijenu oko kaiša nekoliko sati, a za najbolji efekat poželjno je da prespavate tako.

Prilikom skidanja kaiša sa glave budite oprezni i nemojte previše vući kosu, već je protresite rukama i nanesite fiksator, piše Telegraf.

Ostavite komentar: