Šef u EMA: Nisu me dobro citirali, AstraZeneka dobra za sve

Jedan od šefova Evropske agencije za lijekove (EMA) Marko Kavaleri rekao je danas da vakcina AstraZeneke ima daleko veću korist nego rizik za sve starosne grupe, posebno za osobe starije od 60 godina.

Italijanska novina iz Torina “La Stampa” je jutros citirala Kavalerija koji je navodno rekao da bi države trebalo da izbjegavaju da daju oksfordsku vakcinu osobama mlađim od 60 godina, zbog bojazni od rijetkih slučajeva zguršavanja krvi.

-Nažalost, moje riječi nisu dobro interpretirane u intervjuu za ”La Stampu”. Vakcina AstraZeneke ima mnogo više koristi nego rizika za osobe svih starosnih doba, a posebno za ljude starije od 60 godina, izjavio je Kavaleri za Rojters.

Stav EMA je da je AstraZeneka bezbjedna i da može da se koristi kod punoljetnih građana.

Međutim, nekoliko članica EU je prekinulo da daje oksfordsku vakcinu određenim starosnim grupama zbog rijetkih slučajeva zgušavanja krvi kod mlađih osoba.

U nedjelju uveče “La Stampa” je promijenila naslov novinskog članka na svom sajtu i dodala pojašnjenje Kavalerija, a glavni urednik italijanskog lista Masimo Đanini nije imao komentar, prenose “Novosti“.

 

 

Ostavite komentar: