Prozore nikako nemojte prati kada je sunčano: Evo i zašto

Uprljane prozore nikada nemojte da perete kada je napolju jako sunce.

Glavni razlog leži u temperaturi. Ako je napolju vruće i sunčano, sunce može prebrzo osušiti prozore, što obično rezultira pojavom mrlja i pruga. Ova neželjena pojava dešava se zato što voda i sredstvo za čišćenje prozora isparavaju brzo na toploti, ostavljajući za sobom neugledne tragove.

Idealno vrijeme za čišćenje prozora je oblačan dan. U tom slučaju, preporučuje se korišćenje sredstava za pranje stakla kako biste postigli besprijekorne rezultate bez tragova kamenca ili mrlja.

Ako, pak, nemate izbora i morate čistiti prozore dok je sunčano, savjetuje se da koristite pjenastu gumu i čistite samo male površine ili jedan prozor odjednom kako biste izbjegli brzo sušenje tečnosti na staklu.

Čišćenje prozora neizbježno je kako biste održavali tradicionalne prozore čistim, a takođe značajno utiče na nivo prirodnog svjetla u prostoriji. Čisti prozori omogućavaju više svjetlosti da prodre, čineći vaš dom vedrijim i prijatnijim mjestom za boravak.

Stoga, pametno je planirati čišćenje prozora tokom oblačnih dana ili rano ujutru kada su temperature niže, izbjegavajući tako nepotrebne muke i neželjene tragove na prozorima.

Ostavite komentar: