Problem onlajn kupovine: Evo kako da znate da vam odjeća neće odgovarati

Rizik od kupovine odjeće koja vam ne odgovara je jedan od najvećih problema kad kupujete putem interneta: majstorske vještine prodavača, modela i fotografa čine da čak i najjednostavniji komad odjeće izgleda blještavo i visokokvalitetno.

A šta smo kupili ne shvatimo dok, u većini situacija, nije prekasno (to jest ne možemo vratiti kupljenu odjeću ili je proces za to otežan). Ovo su neke od stvari na koje biste trebali obratiti pažnju prije kupovine odjeće putem interneta.

Artikl iz internet trgovine predstavljen je bez modela

Odjeća prikazana u web shopu ili u aplikaciji trgovine bez modela može na kraju postati potpuno razočaranje kad napokon dobijete priliku isprobati to što ste kupili.

Ne znajući kako će pristajati vašem obliku tijela, možemo se suočiti s nekim neugodnim iznenađenjima prilikom nošenja.

Manekenka stoji u neprirodnoj pozi

Manekenke koje prezentuju odjeću u ekscentričnim i neshvatljivim pozama očigledno nešto skrivaju. I iako nam odjeća predstavljena na tim fotografijama često izaziva snažnu želju da je odmah kupimo, na kraju rizikujemo da dobijemo nešto potpuno drugačije od onoga čemu smo se nadali, prenosi “24sata.hr“.

Model ima drugačiji tip tijela od vas

Malo je vjerovatno da će odjeća koja odgovara ženama s oblinama dobro stajati i na vitkim ženama s manjim oblinama.

Kako biste izbjegli razočaranje prilikom kupovine artikla iz online trgovine, obratite pažnju ne samo na visinu, već i na vrstu i tip boje modela – nešto što savršeno pristaje jednoj osobi može izgledati potpuno drugačije na osobi s drugim tipom tijela.

Manekenka rukom prekriva detalje odjeće

Zgrčeni položaji modela na fotografiji mogu puno reći o kvalitetu izložene odjeće. Ruke koje prekrivaju dekolte ili struk mogu skrivati ​​neuspješan izrez, nijansu odjeće i probleme s krojem.

Odjeća je prikazana ispred prelijepe pozadine

Luksuzne interijere i mnoge slojeve Photoshopa s razlogom koriste i prodavači jeftinih internetskih trgovina – čak i najnekvalitetniju robu mogu vizuelno pretvoriti u poželjnu… Barem na stranici.

Kad nam pogled odvrate zanimljivim detaljima interijera, iskusni trgovci podgriju naše zanimanje za fotografiju na kojoj je prikazan odjevni predmet. Tako neki artikl loše kvalitete ili dizajna završi u našem poštanskom sandučiću.

Fotografija odjeće je previše odrezana

Loše izrezane fotografije ne samo da izazivaju pomutnju već i pomažu prodavaču da sakrije od kupaca staromodni kroj i dizajn artikla. Odijelo koje se na fotografiji vidi do struka ili bokova jednostavno može prikriti prekratke hlače ili staromodni kroj.

Predmet koji vam se sviđa prikazan je zajedno s nečim presvijetlim

Ponekad modne odluke stilista iz internetskih trgovina mogu biti vrlo zbunjujuće: preklapaju dosadan ili nebitan dizajn jedne stvari sa svijetlom bojom ili printom druge.

U ovom slučaju počinje nam se sviđati ne komad odjeće koji namjeravamo kupiti, već imidž u cjelini. Ovaj izgled biće moguće ponoviti samo kupovinom cijelog kompleta odjeće na fotografiji piše “Brightside“.

Ostavite komentar: