Privatni detektiv objasnio 4 znaka koja ukazuju da vas partner vara

18.02.2024. | 08:08

Ma koliko se trudili da naš emotivni odnos utemeljimo na uzajamnom povjerenju, podršci i ljubavi, to nije garancija da nas naš partner neće prevariti. O tome da je po sredi ljubavni trougao, može se naslutiti iz ponašanja partnera, a na koja 4 znaka bi trebalo obratiti pažnju – ukazao je jedan privatni detektiv.

Nevjerstva se dešavaju i češće nego što mislimo, a ako je vjerovati istraživanjima, čak 26 procenata ljudi se sa njim susrelo makar jednom u životu. Drugim riječima – više od četvrtine stanovništa je bilo prevareno od strane svog emotivnog partnera, a da je o tome saznalo direktno ili indirektno, na osnovu ponašanja druge polovine.

O tome koje su to “crvene zastavice” na koje bi svako od nas trebalo da obrati pažnju kada je ponašanje partnera u pitanju, za magazin San govorio je Aaron Bond, privatni detektiv. Kako je i sam naveo, navedene promjene mogu biti vrlo diskretne, te jedva uočljive, ali gotovo uvijek ukazuju na nevjerstvo onoga u koga imamo najviše povjerenja.

Promjene u korišćenju mobilnog telefona

Neuobičajene promjene u korišćenju mobilnog telefona, poput promjene lozinke ili pozadine na gedžetu mogu ukazivati na “mutne” radnje partnera. Ukoliko vaša polovina počne nositi telefon svuda sa sobom, ni na trenutak ga ne ostavljajući bez nadzora, čak i kada se samo kreću iz jedne prostorije u drugu, to nije dobar znak.

Takođe, treba obratiti pažnju i na to kako ga ostavlja kada ste zajedno – ako je telefon spušten ekranom ka dole, tako da se dolazne notifikacije ne vide, vrlo vjerovatno postoji nešto što ne bi trebalo da primjetite i što na ovaj način pokušavaju sakriti.

Komunikacija je štura i površna, bez mnogo detalja

Komunikacija je osnova dobrog partnerskog odnosa, a način na koji se ona odvija može ukazivati na mnoge stvari. Tako, primjera radi, ukoliko vaš partner odjednom prestane da deli sa vama to kako je proveo dan, šta ima u planu za naredni period i kako se oseća – to može biti znak da se u njegovom životu pojavila druga osoba.

Razlozi za ovakav zaključak leže u dvije stvari. Jedna je da sada sve svoje misli, dešavanja i planove dijele sa tom osobom. Druga – jer je vjerovatnoća da ćete ga uhvatiti u laži manja ako manje komunicira sa vama. Naravno, postoje periodu u odnosu kada zbog obaveza i posla jednostavno ne postoji ništa vrijedno pažnje, ali svakako bi trebalo da budete na oprezu.

Promjene u seksualnom nagonu i “noviteti” u krevetu

Promjene u seksualnom nagonu vrlo često ukazuju na nevjerstvo. Međutim, to ne mora nužno značiti da partner ne želi intimne odnose sa vama. Ponekada, zbog izražene griže savesti, partner može odjednom dobiti pojačanu želju za seksom sa vama, trudeći se da na taj način u sopstvenoj glavi izgladi krivicu koju osjeća. Ujedno, time će i zavarati trag, s obzirom da postoji uvreženo mišljenje da oni koji varaju obično “beže” od intimnih odnosa sa stalnim partnerom.

Osim toga, na nevjerstvo mogu ukazivati i noviteti u krevetu: primjera radi, poze u kojima nikada ranije niste upražnjavali seks, pojačana želja za eksperimantisanjem kada je riječ o mjestu na kome ćete biti intimni i slično. Ovo, naravno, ne znači da svaki put kada vaš partner želi da isproba nešto novo postoji razlog za brigu, ali ne bi bilo zgoreg da ipak obratite pažnju na ovakvu promjenu.

Negativne misli preovladavaju

Pritisak koji stvara nevjerstvo na onoga ko ga je počinio gotovo da se ne može izbjeći, a ma koliko se osoba koja vara trudila da to svojim ponašanjem zamaskira, tenzija je uvek prisutna. Zbog osećaja da su učinili nešto što ne bi trebalo, nevjerni partneri postaju razdražljivi, a ponekad i agresivni prema partneru.

Povod za raspravu može biti bilo šta – od nedovoljnog osvjetljenja u sobi, preko preglasne vibracije na telefonu, pa sve to toga što ste kinuli. Od apsurdne situacije oni će napraviti “slona”, premda je jedini način da se u svojim mislima opravdaju za nedela, to da sebe ubijede da ste vi zapravo problem.