Prirodno rješenje za vaše probleme: Isprobajte čudesni čaj od banane

Banane su mnogima omiljeno voće, nisu skupe, a uz to su i odlične za zdravlje.

Imaju visok udio vlakana te obiluju nizom drugih važnih nutrijenata, uključujući magnezijum i kalij. Nevjerojatne su jer, osim što su tako hranjive, zasitne su pa nije potrebna velika količina da osjetite sitost, a i izuzetno su praktične za ponijeti i imati uvijek pri ruci.

Kad želite ponijeti zdravu užinu, sigurno nećete spakovati u torbu breskvu ili jagode, ma kako bile zdrave, već vrlo urednu i zahvalnu bananu.

Ovo je recept za čudesan čaj od banane.

Vrijeme pripremanja: 5 minut.

Vrijeme kuvanja: 10 minuta.

Sastojci za 1 šolju:

1 banana

2 dl vode

prstohvat cimeta

Priprema:

Stavite vodu u lončić koji je dovoljno velik da u njega stane banana, zatim stavite na plamen da zavrije.

Banani odrežite oba kraja i zajedno s korom stavite u uzavrelu vodu. Ako želite, možete je prethodno oprati, ali to nije nužno.

Kuvajte 10 minuta.

Uz pomoć cjedila tekućinu nalijte u šolju.

Pospite prstohvatom cimeta. Cimet nije obavezan, ali jako se dobro slaže s okusom čaja od banane. Popijte sat vremena prije spavanja.

Savjet za kraj:

Nema ništa gore od prevrtanja satima u krevetu, gledanja u sat i odbrojavanja koliko je još ostalo dok ne zazvoni alarm. E pa kad vam se dogodi takva noć, posegnite za ovim posve prirodnim rješenjem. Glavninu dobrobiti ovog čaja donosi triptofan, hemijska tvar koja vas čini pospanim, a koji je u obilnoj količini prisutan u kori banane.

Kad izvadite bananu iz lončića u kojem se kuvala, nemojte je baciti već je pospite cimetom i pojedite. Kuvana banana će svojim umirujućim djelovanjem potencirati učinak čaja, prenosi Jutarnji list.

Ostavite komentar: