Pečeni kesten miriše na jesen: Ovo je najjednostavniji trik da ih ispečete kod kuće

Miris pečenih kestena nas često asocira na jesen i hladnije dane, mami i budi nostalgiju

A kada poželimo taj miris da prenesemo u naše domove, treba samo jednostavno da ispečemo kestene kod kuće, međutim, to nije uvijek baš tako lako, jer kesteni iz rerne mogu lako da izgore ili da budu nedovoljno pečeni, pa je važno da znamo kako pravilno da ih ispečemo.

Kako da izaberete kesten?

Kod kupovine kestena treba da obratite pažnju da su plodovi veći, sjajni, bez rupica na ljusci. Kada ih uzmete u ruku, masa mora da odgovara veličini, a ne smiju da imaju šuplji zvuk kada ih protresete.

Kesten se čuva na hladnom do 2 nedjelje, a korisno je da se proveri da li su se na pojedinim plodovima pojavile rupice i tada takve plodove treba izdvojiti. Nikako ne treba da se drže na sobnoj temperaturi jer će brzo da razviju buđ i pokvariće se.

Kako da ispečete kesten?

Prije svega treba vam oštar nož. Nakon toga, stavite ih u hladnu vodu na barem pola sata, pa ih stavite u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni.

Stavite ih bliže gornjem grijaču. Kestenje bi trebalo da bude gotovo za oko 15 minuta. Kad ih izvadite iz rerne, pustite ih da se ohlade, ali tako što ćete da ih pokrijete kuhinjskom krpom.

Ostavite komentar: