Odličan trik: Ovako možete brzo odmagliti prozore na automobilu VIDEO

26.10.2022. | 16:11

Sjedenje u automobilu i čekanje da se prozori odmagle može biti prilično frustrirajuće, pogotovo kada ste u žurbi i nemate dovoljno vremena da očistite vjetrobran. TikTokom se širi jednostavan trik koji pomaže u brzom odmagljivanju automobilskog stakla, a vozači su oduševljeni koliko je ideja u stvari jednostavna i efektna.

Vozači u ovim situacijama najčešće biraju taster „max“, kada se vazduh iz ventilacije usmjerava direktno na vjetrobran kako bi najbrže odmaglio ovo staklo, ali i tada se čeka na efekat. Sada je na jednom automobilskom TikTok profilu podeljen kratak video sa naslovom „Zamagljeni prozori? Nema problema – isprobajte ovaj trik!“, gdje je objašnjeno kojih par koraka treba slediti za rešenje ovog problema, prenosi N1.

Prvo treba uključiti grijanje na maksimalnu temperaturu kako biste obezbijedili da što više toplote ide prema vašim prozorima. Zatim treba uključiti klima-uređaj koji će isušiti vazduh u automobilu, a upravo to je ključni korak za brzo čišćenje vjetrobranskog stakla.

Nakon što je klima uređaj uključen, isključite recirkulaciju vazduha. Ovaj taster uglavnom ima simbol automobila sa strelicom okrenutom unazad. Sve što, potom, treba da uradite jeste da minimalno otvorite prozore i vaš vjetrobran mora biti čist.

@carsdotcom Foggy windows? 😱 No problem–try this hack! #tiktokchallenge #carhacks #carsdotcom #hack ♬ original sound – Cars.com

Vozači su prilično impresionirani videom, a jedan TikToker je priznao da se borio s ovim problemom kad je naišao na snimak koji mu je pomogao: “Imali smo ovaj problem i TikTok je došao u pomoć”, napisao je.