Mala pomoć neiskusnim roditeljima: Svaki plač djeteta ima svoj uzrok

Svaki dječiji plač ima svoj uzrok, a na vama je da ga otklonite.

– Plač zbog gladi je specifičan – počinje kratkim javljanjima, a uskoro prelazi u vrištanje. Ne bojte se da ga nećete prepoznati – čim ga čujete znaćete da je beba gladna.

– Beba ne plače zato što je bezobrazna i ne gnjavi da bi vam napakostila. Svaki dječji plač ima svoj uzrok, a na vama je da ga otklonite. Uz malo prakse i vjere u sebe, brzo ćete shvatati uzrok plača i otklanjati ga.

– Svaki put kada dijete plače, to ne mora biti pokazatelj gladi, iako to najčešće jeste. Ono plače zato što su mu pelene možda mokre ili mu smeta svjetlost, buka, naglo podizanje… Razloga može biti bezbroj, ali vi ćete ih uskoro i sami moći prepoznati.

– Kad sterilizujete flašice i varalice, a to morate raditi svakako tokom prve godine, ne morate nužno nabavljati sterilizator. Možete sve staviti u posudu punu vode, dodati malo alkoholnog sirćeta koji će neutralizovati kamenac i pustiti da prokuha.

Nakon pet minuta flašice i cucle su sterilizovane. Na kraju ih ostavite na prethodno pripremljeno mjesto i prekrijte čistom krpom, piše Avaz.

Ostavite komentar: