Lijek iz prirode: Kantarionovo ulje će se pobrinuti za sve ono što vas muči

Za kantarionovo ulje se kaže da ne postoji oboljenje kako fizičko tako ni psihičko, a da ga ovo ulje ne može izliječiti.

Od kožnih oboljenja i oštećenja, pa sve do depresije, kantarionovo ulje će se pobrinuti za ono što vas muči.

Antivirusno djelovanje

Depresija – Kantarionovo ulje ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje, a istraživanja su pokazala kako na depresiju, pa čak i onu sezonsku, ima utjecaj zato što usklađuje nivo hormona seratonina i dopamina.

Kožni problemi – Odličan je izbor kao lijek za kožne probleme, zbog toga što djeluje antibakterijski, rane će brže zarasti dok možete i liječiti opekotine prvog stepena. Ali ne savjetuje se da se koristi kada idete da se sunčate, jer može da poveća šansu od crvenila kože i opekotina. Na koži se koristi tako da se na određeno mjesto namaže, ali nemojte ga stavljati na one rane koje još krvare.

Probavne tegobe i upale – Može da se koristi i kada vas boli stomak, kod upale jajnika, ali i kod bolnih bubrega, kao i protiv dijareje.

Bolno mjesto

Masaža – Izuzetno je pogodno za masaže, a pomoći će čak i kod propadajuće boli. Možete uzimati i oralno dva puta dnevno, dok je čaj izuzetno koristan i za bolove u leđima izazvane napetošću.

Uklješteni živci – Za bol živaca, odnosno kod uklještenih živaca, dvije do tri kapi kantarionovog ulja stavite u dvije kašike maslinovog ili bademovog ulja te mažite na bolno mjesto svaka tri sata.

Ostavite komentar: