Krase terasu i tokom jeseni: Ovo cvijeće trpi niže temperature

Jesen je uveliko počela, a profesionalni baštovani savjetuju da svoje biljke polako unosite u kuću. Ipak, postoje neke biljke koje možete njegovati uprkos hladnijem vremenu.

Koje 3 biljke mogu da cvjetaju tokom jeseni na terasi:

  1. Hrizanteme

Jesenji cvijet i lako se može gajiti usaksiji. Za najbolje rezultate potražite hrizanteme koje imaju više pupoljaka nego otvorenih cvijetova (one će cvjetati duže) i odmah ih presadite u veću posudu sa dobro dreniranom zemljom. Pri cvjetanju, savjetuje se da se cvijet zaliva svakog dana, dok je prihrana u ovoj fazi nepotrebna.

  1. Dan i noć

Predivna kombinacija teget i žute boje simbolizuje smenu noći i dana i predstavlja magičan cvijet za hladne dane. Ove ljepotice cvetaju raskošno tokom jeseni. Mogu se saditi tokom proljeća u hladnijim klimama i trajaće do jeseni, ili ih možete tokom jeseni kupiti sa već razvijenim cvijetom. Pri cvjetanju, savjetuje se da se cvijet zaliva svakog dana, dok je prehrana u ovoj fazi nepotrebna. Vole vlažno i mokro dno, pa koristite saksije sa drenažnim rupama.

  1. Helenijum

Ako tražite unikatno i manje uobičajeno cvijeće na jesenjim terasama, ali izuzetno lijepo, razmislite o njegovanju helenijuma. Ovi cvijetovi dolaze u žutoj, narandžastoj i crvenoj boji. Takođe, helenijum je odličan kao rezano cvijeće za jesenje aranžmane.

Ostavite komentar: