Kako se riješiti ispucalih usana?

Hladni zimski dani donose i probleme s ispucanom i oštećenom kožom, posebno oko usana. Kako biste izbjegli peckanje i bolne, ispucale usne, primijenite ove jednostavne i prirodne trikove.
SHEA PUTER

Shea intenzivno hrani kožu, a najbolje djeluje na ispucalim područjima. Shea kožu hidrira. Ovaj puter prepun je vitamina koji liječe i hrane kožu. Redovno ga koristite, utrljajte na usne ujutru i uveče i nećete imati probleme.

ŠEĆER

Kako biste imali meke i nježne usne, piling je vrlo važan. Šećer je odličan i prirodan način da pilingujete usta. Međutim, ako trik sa šećerom koristite prečesto možete prouzrokovati iritaciju kože. Pronađite piling koji sadrži šećer ili ga napravite sami kod kuće mješanjem šećera i ulja.

KRASTAVAC

Ako su vam usne suve, svježi krastavac će ih uspješno “umiriti”. Kupite balzam koji sadrži ekstrakt krastavca ili ga napravite – uzmite svjež krastavac, nasjecite kriške i ostavite na desetak minuta.

KOKOSOVO ULjE

Ako koristite kokosovo ulje, usne će vam biti meke, a ispucana područja brzo će se oporaviti. Odlična stvar je i ta da je kokosovo ulje dovoljno nanijeti jednom dnevno. Kokosovo ulje koristite za posebno hladne dane – nanesite tanak sloj ulja na područje usana i izbjegavajte oblizivanje.

ALOE VEERA

Aloe vera je odlično ljekovito sredstvo koje superbrzo oporavlja kožu. Aloa je odlična za ispucale usne, jer hladi kožu. Ispucane usne obično peckaju i bole, a nanošenjem aloe vere osjećaćete olakšanje, piše ‘zena.blic.rs‘.

 

 

Ostavite komentar: