Kada dođu “oni dani” ženama nije dobro: Riješite se bolnih menstruacija uz ove biljke

Kada dođu “oni dani”, često ni najjači analgetici ne pomažu! Ali, zato su tu biljke, koje vas svojim ljekovitim svojstvima mogu osloboditi tih mučnih menstrualnih bolova.

Bolovi za vrijeme menstruacije ili menstrualni grčevi nisu rijetki, a većina žena ih iskusi iako mogu da budu različitog intenziteta.
Akutni bolovi u trbuhu uz glavobolju, mučninu, povraćanje i nadutost najizraženiji su prvog dana menstrualnog ciklusa, ali mogu da potraju i drugog, trećeg ili četvrtog. Poznati biljni lijek je masiranje trbušnog područja eteričnim uljima kamilice, jasmina, žalfije i geranijuma što umiruje grčeve i smanjuje bolove, piše prirodnilijek.com
Biljni čaj pripremljen od mješavine maline, nane i matičnjaka daje odlične rezultate u smanjenju bolova. Đumbir je izvrstan lijek protiv bolnih menstruacija, a od njega možete da napravite čaj ili dodate svježe rendan u čajeve.
Kuvajte nekoliko listova bosiljka u vodi kao da pripremate čaj. Trebalo bi da popijete po jednu manju šaljicu svakih sat vremena tokom menstruacije. Da biste popravili ukus, možete da dodate malo cimetovog praha. Ako vam je teško, pijte čaj od bosiljka zbog ukusa – dodajte bosiljak u hranu koju pripremate. Slično djelovanje ima i peršun, pišu Novosti.rs.

Ostavite komentar: