Jednostavno: Kako da najpravilnije sami sredite obrve?

Nekad ste mogli da imate tanke, guste, iscrtane, čupave, uglađene, a danas je trend imati savršene obrve, bez mane i kod kojih je svaka dlačica na svom mjestu.

Zato žene (ponekad i previše) brinu o izgledu svojih obrva, pa ih svakodnevno čupaju ili idu kod kozmetičara… Ili na kraju ih sve počupaju, pa odu na japansko iscrtavanje ili klasično tetoviranje obrva.

Ali, ako spadate u one koje imaju prirodne obrve, znate kada je vrijeme za čupanje. Recimo da je to danas. Uzećete svoje ogledalo koje uvećava ili ćete se pribiti skroz uz ogledalo u kupatilu na kome je savršeno svjetlo za pronalaženje svih “neprijateljskih” dlačica.

Naš prvi savjet je – sklonite to ogledalo koje uvećava!

Osim tih dlačica koje zaista treba da počupate, vidjet ćete i one koje tek treba da izrastu, a znate šta to znači – nerviranje i čupkanje kože dok ne dođete do te dlačice koja jedva da viri. To može dovesti do bolnih, crvenih ranica, ali i uraslih dlačica.

Šta zaista treba da uradite?

Udaljite se od (normalnog) ogledala i pogledajte cijelo lice. Tako ćete jasno vidjeti šta treba, a šta ne da bude u predjelu obrva.

Dlačice koje su “spremne” za čupkanje će uz samo jedan potez biti izvađene, dok druge, koje ne možete tako lako da počupate treba da ostavite još dan-dva.

Realno, niko vam neće primijetiti nekoliko dlačica, koje samo vi u stvari i vidite. Ne bi bilo loše i da naparite lice ili da ih počupate nakon kupanja, jer će se zbog pare i tople vode pore otvoriti, pa će vam cijeli proces biti dodatno olakšan.

Nemojte se nervirati, a ako nemate živaca da sami čupate obrve – uvijek su vam na raspolaganju kozmetičarke.

Ostavite komentar: