Jednostavan trik: Za samo 10 minuta otopite led u zamrzivaču

21.05.2023. | 16:58

Iako standardni savjet za odmrzavanje preporučuje da jednostavno isključite uređaj i pustite led da se sam otopi, postoji i jednostavnije rješenje koje će ovaj proces skratiti.

Fanovi savjeta i trikova za čišćenje dijele jednostavan trik za odmrzavanje zamrzivača u 10 minuta i ne može biti jednostavnije.

Postoje razne grupe na društvenim medijima u kojima ljubitelji čišćenja dijele svoje trikove kako bi domove učinili besprijekornima.

Najnoviji savjet

Najnoviji savjet usmjeren je na brzo i jednostavno odmrzavanje zamrzivača.

Prema Virlpulu, najlakši način za odmrzavanje zamrzivača je jednostavno pustiti da se led otopi sam od sebe. Nakon što isključite uređaj, ostavite vrata otvorena i pričekajte da se led sam otopi.

Međutim, to često može potrajati dosta dugo, zbog čega je odmrzavanje pomalo mučno. Ali ako želite da se zamrzivač odmrzne u samo deset minuta, evo trika za vas.

Objavljujući na Fejsbuk stranici Mrs Hinč Klining Tips and Triks, jedan korisnik Vajn Vitni, upitao je ljubitelje čišćenja ”Koji je najsigurniji način za odmrzavanje zamrzivača?”

Pratioci su priskočili u pomoć i podijelili svoj brzi i jednostavni savjet za odmrzavanje. Bilo je predloženo mnoštvo različitih tehnika, ali najpopularniji odgovori sugerisali su korištenje fena za kosu, prenosi Avaz.

Zdjele i peškiri

“Isključite frižider, uzmite fen za kosu, zdjele i peškire”, “Stavila sam lonce i peškire. Koristila sam fen za kosu na vrućoj postavci nekoliko minuta, a zatim na hladnoj”, “Koristio sam fen za kosu. Lijepo i brzo, ali ne stavljajte ga preblizu leda koji kaplje”, “Fen za kosu. To je posao od 10 minuta”, “Uvijek koristim fen za kosu” – neki su od komentara.