Izbjegavajte ih: Ovo su tri najčešće greške prilikom korekcije obrva

Sređivanje i popunjavanje obrva je nezgodna stvar, a vrlo lako se može dogoditi i najmanja pogreška. Danas su nam obrve toliko važne da bez njih skoro pa ne možemo izaći iz kuće, a kada nam se dogodi neka pogreška čini se kao da je kraj svijeta. Ove tri greške najčešće se događaju, pa ih treba prepoznati na vrijeme i zaustaviti ih.

Zaboravljate ih njegovati iznutra prema van

Naravno, nema ništa loše u tome da koristite pouzdan serum za obrve (mnogi se ljudi kunu u ricinusovo ulje), ali kao što će vam reći profesionalci, stvarne promjene događaju se na unutarnjoj razini. Budući da su obrve sastavljene od sitnih dlaka te dlake su sastavljane od proteina keratina. Zbog toga dodaci za izgradnju keratina (poput kolagena i biotina) mogu pomoći u njezi vaših obrva što može rezultirati povećanom gustoćom obrva.

Vi možete, naravno, premazati svoje lukove proizvodom za obrve bogatim kolagenom, ali opet, to može imati kratkotrajan učinak. Najbolje je koristiti dodatke kolagena i serum za obrve kako biste imali dugotrajniji učinak.

Ne pratite vaš prirodni oblik obrva

Kada dotjerate luk obrva, najbolje je pridržavati se svog prirodnog oblika. Iako možete čeznuti za zakrivljenim vrhom ili kockastim oblikom, stručnjaci preporučuju da radite s onim što imate, odnosno da pratite svoj prirodni oblik obrve.

Ako imate prirodno zaobljenu obrvu, bit će vam prilično teško pretvoriti je u posve drugačiji oblik. Možete ih malo izmijeniti kako bi odgovarali određenom obliku, ali nemojte pretjerivati. Vaše su obrve prekrasne, bez obzira na njihov specifičan oblik! Poboljšanje njihovog prirodnog oblika pomoći će vam da ih istaknete na najbolji mogući način.

Bolno čupanje

Sama pomisao na čupanje tankih obrva može izazvati jezu u vama, a to je zato što kad neprestano čupate dlaku možete oštetiti folikul. Jednom kada se to dogodi, dlaka više nikada neće moći rasti, bez obzira koliko ju mazali serumom.

Ponavljanje takvih može se reći bolnih postupaka za naš korijen dlake, s vremenom povećava vjerojatnost da neke dlačice nikada neće ponovno narasti, jer je nanesena prevelika šteta na osnovi korijena u kojem žive matične stanice. Umjesto bolnog čupanja ili depilacije upotrijebite pincetu i budite nježni prema svojim obrvama.

Ostavite komentar: