Ako je privlačna neće biti dobra supruga? Ovo su predrasude koje muškarci imaju o ženama

Stereotipi se pretvaraju u izgovore kojima onda povrjeđuju i sebe, ali i druge jer ih nesvjesno koriste i istovremeno sabotiraju ljubav.

Pronalazak srodne duše i prave ljubavi većini ljudi je veoma teško.

Ako čitavom procesu dodate i stereotipe koje imaju i muškarci i žene, sve postaje mnogo teže. Ovo se posebno odnosi na godinama zasnivanim uvjerenja o suprotnom polu, koja su najčešće – pogrešna.

Tako se stereotipi pretvaraju u izgovore kojima onda povrjeđujemo i sebe, ali i druge, jer ih nesvjesno koristimo i istovremeno sabotiramo svaku šansu za davanje i primanje istinske ljubavi.

Ovo su pet najčešćih predrasuda koje muškarci imaju o ženama:

Žene zanima samo novac

Pojedini muškarci vjeruju da sve što žene zanima jeste materijalni status. Uvjerenja idu toliko daleko da smatraju da samo oni bogati i uspješni mogu da pronađu pravu ljubav.

Istina je da je većini žena osećaj sigurnosti veoma važan, ali on se ne mora odnositi samo na finansijsku stabilnost i ne mora imati nikakave veze sa novcem.

Takođe, činjenica je da ima ih onih žena koje sve gledaju kroz prizmu novca, ali ima i takvih muškaraca, pa nemojte dozvoliti da vas ova predrasuda udalji od potencijalne prave ljubavi.

Ako je žena veoma privlačna, neće biti dobra supruga

Mnogi muškarci i dalje vjeruju da ako žena iskreno uživa u intimnosti i intimnim odnosima, neće biti dobra supruga.

Naprotiv, to samo znači da je potpuno zdrava žena, a način na koji izražava svoju seksualnost nema nikakave veze sa kvalitetima koje ona posjeduje.

Žene se odmah vezuju

Žena kojoj se neko dopadne, učiniće sve da zadrži pažnju te osobe. Međutim, to ne znači da želi da se veže po svaku cijenu i da su joj u glavi odmah svadbena zvona.

Dakle, umjesto da bježite od žena i ljubavi misleći da će vas odmah „staviti u kavez“, opustite se i uživajte.

One uvijek žele da promijene muškarca

Jasno je da muškarci ne žele da se odreknu piva sa drugarima ili gledanja fudbalske utakmice s vremena na vrijeme. Oni imaju potrebu za slobodom, pa se javlja strah od toga da ih žena neće promijeniti, kontrolisati ili pretvoriti u nekoga ko zapravo nisu.

Ne dozvolite da vas ovaj strah spriječi da uživate u ljubavi ili da je pronađete.

Ako mislite da osoba sa kojom ste u vezi to pokušava da uradi, obavezno porazgovarajte o tome.

Žena uvek mora da bude fit i sređena

Kao što ni muškarci ne žele da budu vrjednovani samo na osnovu „debljine“ novčanika, tako ni žene ne žele da budu posmatrane isključivo kao tijelo.

Jedan od razlog na koji muškarci blokiraju svoje šanse za pronalazak prave ljubavi je i to što žene odbacuju zbog fizičkog izgleda koji nije po njihovim mjerilima.

Jasno je da bi partnerka trebalo i fizički da vas privlači, ali žene, kao i muškarci, žive u svim oblicima i veličinama.

 

Ostavite komentar: