Zlatni hotel u Vijetnamu: Sve blješti od luksuza – VIDEO

U Vijetnamskoj prestonici Hanoju, otvoren je zlatni hotel sa pet zvjezdica, koji bi trebalo da privuče goste sa dubokum džepom i specifičnim ukusom.

Svojim posjetiocima hotel nudi kade obložene zlatom, bazene, zlatne toalete, sve smješteno iza masivnog zlatnog eksterijera.

Hotel „Dolce Hanoi Golden Lejk” uložio je mnogo truda da privuče posjetioce u Vijetnam, gdje se turistički sektor polako otvara, nakon tromjesečnog karantina zbog pandemije bolesti Covid-19, navodi Rojters. Hotelom upravlja korporacija Wyndham Hotels Resorts Inc. sa sjedištem u SAD.

“U ovom trenutku, ne postoji sličan hotel na svijetu”, rekao je većinski vlasnik i predsjednik Hoa Binks grupe, ratni veteran i bivši vozač linijskog taksija, koji je bogastvo stekao u sektoru gradnje i trgovine nekretninama.

On je istakao da je oko tona zlata iskorišćena da se hotel optoči.

U okviru hotela, na njegovom krovu nalazi se i bazen optočen zlatom, dok su unutar soba za goste, kupatila optočena žutim metalom. Sa noćenjem koje košta 250 dolara, hotel je u istom rangu cijena sa rivalskim luksuznim hotelom u gradu.

“Sve ovo je promijenilo moje mišljenje o tome šta je to luksuzno. Ostali luksuzni hoteli uglavnom koriste mermer, ali ovdje je sve optočeno zlatom, pa čak i bazeni za kupanje”, kaže jedan 62-godišnji gost, i vlasnik hotela.

Vijetnam se relativno uspješno nosio sa koronavirusom, sa samo 350 potvrđenih slučajeva i nijednim preminulim.

Duong smatra da nije bilo pandemije da bi hotel bio potpuno popunjen međunarodnim gostima. On planira nove “zlatne” hotele u gradu Ho Ši Minu i ljetovalištu u centralnom djelu Vijetnama.

 

Izvor:(RTS)

 

 

Ostavite komentar: