Žene se pretvaraju u krave – reklama koja je potresla Južnu Koreju VIDEO

Kompanija mliječnih proizvoda u Južnoj Koreji izvinila se zbog svoje kontroverzne reklame, u kojoj se žene pretvaraju u krave. video koji je postavljen na “Jutjub” kanalu te kompanije je povučen, ali tek poslije burne reakcije i osude javnosti.

Najveća južnokorejska kompanija mliječnih proizvoda Seoul Dairy Cooperative saopštila je da se iskreno izvinjava zbog reklame u kojoj se žene pretvaraju u krave.

Javnost je, prethodno, burno reagovala zbog odluke kompanije da takvu reklamu krajem novembra objavi, ali su otvorene i polemike o seksizmu u Južnoj Koreji.

Na spornom video-snimku, koji je objavljen na Jutjub kanalu, čovjek tajno snima grupu žena u šumi, koje u bijeloj odjeći vježbaju jogu. Snimatelj, potom, slučajno staje na grančicu, a žene se pretvaraju u krave.
Nakon što je reklama objavljena, korisnici društvenih mreža ostavljali su negativne komentare poput „muka mi je“, „ovo je previše“, prenosi Si-En-En.

Kompanija je, međutim, tvrdila da joj je jedini cilj bio da se reklamiraju njeni organski proizvodi.

Poslije oštre reakcije i osude javnosti video je povučen, a kompanije se sada i izvinila. U saopštenju se, između ostalog, navodi da se izvinjavaju svima kod kojih je reklama izazvala neprijatnost.

 

 

Ostavite komentar: