Žena u desetogodišnjoj komi rodila bebu

05.01.2019. | 17:22

Neočekivani porođaj žene, koja se najmanje 10 godina nalazi u trajnom vegetativnom stanju u bolnici i Finiksu, naterala je policiju Arizone da pokrene istragu o tome kako je ostala u drugom stanju.

Iz bolnice „Hacijenda heltker“ (Hacienda HealthCare) nisu želeli da otkriju detalje vezane za čitav slučaj, ali su potvrdili da se „duboko uznemirujući incident“ zaista desio.

Televizija Si-Bi-Es prenijela je da je beba rođena 29. decembra i da je zdrava, kao i da bolničko osoblje nije bilo svjesno da je žena trudna.

Uprkos tome što identitet majke nije saopšten, lokalni mediji prenose informaciju da se ona u bolnici nalazi najmanje deset godina, nakon što je ostala u trajnom vegetativnom stanju od skoro fatalnog incidenta utapanja.

Portparol policije Finiksa rekao je da je pokrenuta istraga, ali nije davao nikakve dalje detalje.

Od kada se porođaj desio, bolnica je pooštrila mjere bezbjednosti pacijenata, a muško osoblje u sobe sa pacijentkinjama može da uđe samo u društvu ženskog člana osoblja.

Iz bolnice su poručili da sarađuju sa policijom da se razriješi ovaj „incident bez presedana“, kao i da revidiraju sopstvenu praksu, protokole i osoblje.

 

Izvor:(RTS)