Žena posumnjala kada je našla pasoš: Lagao o religiji i oženio se, FBI pokrenuo istragu

FBI je pokrenuo istragu zbog muslimana koji se predstavljao kao ortodoksni Jevrejin da bi se oženio, a zatim je tvrdio da je radnik državne bezbjednosne agencije (NSA) nakon što ga je porodica razotkrila.

Elija Havila (23), čije je pravo ime Ali Hasan Havila i koji je porjeklom iz Libana, već je živio u Teksasu kada je ušao u onlajn vezu sa Sali, Jevrejkom sirijskog porjekla koja je živjela u Bruklinu u Njujorku.

U onome što se čini kao zaljubljeni trenutak ludila, Haliva je nastavio da izmišlja čitavu pozadinu u vezi sa svojim nepostojećim jevrejskim korjenima nakon što je njegova nova nevjesta postala sumnjičava u vezi sa njegovom prošlošću.

Rekao je da je postao opsjednut jevrejskom religijom tokom usamljenih tinejdžerskih godina na selu u Libanu i da je probao da se preobrazi, ali da ga je sinagoga odbila. On je bio porjeklom iz južnog libanskog grada Tira i rođen je u šiitskom muslimanskom domaćinstvu. Međutim, ništa od ovog nije spomenuo kada je njihova veza počela da se razbija i postajala sve ozbiljnija, prenosi Daily Mail.

Otišao je toliko daleko da je naučio hebrejski kako bi recitovao jevrejske molitve. Havila i Sali su se na kraju vjenčali u Njujorku, ali nekoliko nedjelja poslije vjenčanja, mlada je postala sumnjičava nakon što je pronašla njegov libanski pasoš u kojem se nalazi njegovo arapsko ime.

Odmah je rekla porodici i prijateljima, koji su pozvali vlasti, a Sali je smještena u sigurnu kuću.

FBI sada istražuje ne samo navodnu obmanu, već i Haviline tvrdnje da je radio kao agent za NSA i da je čak napravio “lažno pismo” od saradnika u agenciji da dokaže da je zaposlen. Istražuje se i da li je možda u zemlju ušao ilegalno, a nadležni kažu da ne postoje sugestije da je umiješan u neko terorističko ponašanje.

Rekao je da je je tvrdio da je agent NSA nakon što je žena pronašla njegov pasoš.

“Kada je vidjela podatke, morao sam nešto da izmislim, rekao sam joj da sam NSA i da sam na misiji”, rekao je Havila. FBI se uključio nakon što su se pojavile sumnje da bi on mogao da radi za terorističku grupu koja je namjeravala da se infiltrira u jevrejsku zajednicu. Hezbolah ima sjedište u južnom Libanu.

Havila je rekao da nije imao namjeru da povrijedi svoju suprugu Sali, ali da sada žive razdvojeno.

“Ukoliko želi, može da mi da drugu šansu. Ukoliko ne želi, ne krivim je. Samo želim da zna da je ona ljubav mog života”, poručio je Havil, piše Telegraf.

Ostavite komentar: