Zbog ljubavnice prekinuo brak dug 35 godina, a onda se pokajao: Znao sam da sam poletio

10.06.2024. | 11:42

Svaki brak je priča za sebe. Isto važi i za razvode. Priča koja slijedi u prvi plan stavlja kajanje jednog muškarca koji se razveo poslije 35 godina braka, nakon što je upoznao dosta mlađu ženu. Riječi svoje bivše supruge dobro pamti.

Moja bivša supruga i ja bili smo u braku punih 35 godina. Zajedno smo prošli mnogo toga. Imamo divnog sina i kćerku. Oboje su zaposleni u srećnom braku, sve zahvaljujući mojoj bivšoj supruzi, koja je vrijedno radila na njihovom vaspitanju svih ovih godina.

– Nakon penzionisanja, moja supruga i ja smo odlučili da našu malu ušteđevinu uložimo u novi posao. Rezultat je nadmašio sva naša očekivanja, nikada u životu nismo zaradili toliko novca, umalo smo “poludjeli” od radosti. Sada smo i mi i naša djeca zbrinuti. Nisam više morao da radim, shvatio sam da je došlo vrijeme da uživam. Kupio sam novi auto, počeo sam da idem na prestižne događaje, mlade žene su pažljivo slušale šta pričam, uvijek su se vrtele oko mene. Imao sam osjećaj da sam “poletio” ali nisam brinuo, mislio sam – jednom se živi i sada je moje vrijeme. Trošio sam na sve strane, izlazio sa milion različitih ljudi, najmanje sam bio kod kuće, a onda sam sreo Danicu – ispričao je i nastavio:

– Bila je kao ostvarenje svih mojih fantazija, ona je bila tačno onakva žena o kojoj se mašta. Preko noći “izgubio sam glavu” za njom. Danica je imala samo jedan uslov – vjenčanje.

– Riješio sam da upoznam njenu porodicu. Otišao sam na večeru kod njenih roditelja, bila je tu njena majka koja je generacija moje bivše supruge. Njena majka je pričala kako se Danica jako zaljubila u mene, kako hoće da se uda, kako je nikad ranije nije vidjela takvu. Sve to mi je prijalo. Na kraju večeri, Danica i ja smo zaključili da treba da se razvedem i oženim se njome.

Na putu do kuće smišljao je razloge za razvod. Kako je rekao, toliko se zaljubio u Danicu da je počeo da mrzi bivšu suprugu. “Kada sam došao kući, započeo sam banalnu svađu sa bivšom ženom pa sam je optužio da je u vezi sa našim popom, jer, zašto bi inače stalno bila u crkvi?”.

Ona mu je uzvratila: “Vidim ja da nisam ja ovdje u pitanju. Mora da si izgubio glavu za onom mladom plavušom koja oblijeće oko tebe. Ne mogu da vjerujem. Mator čovjek. Mirno se spakovala i otišla istog dana iz naše kuće. Ponijela je samo najosnovnije stvari. Djeca su pokušala da nas pomire, ali ja nisam želio ni da čujem za to. Razvod je okončan ekspresno. Moja, sada već bivša supruga, nije pravila bilo kakav problem oko razvoda. Ubrzo sam se vjenčao sa Danicom.

Dvije nedelje u braku bile su idilične.

– Pored sebe sam imao mladu i poželjnu ženu a onda sam počeo da uviđam stvari, kako je muškarci gledaju, kako ona odgovara na te poglede, kako spava do podne, kako ništa ne radi, kako nema bilo kakva interesovanja osim šminkanja i sređivanja. Ali, već je bilo kasno. Život mi se, malo po malo, pretvarao u pakao. Nedostajala mi je prva supruga: njena pažnja, kuvanje, ljubaznost – dodao je.

Opisao je zašto se još kaje zbog razvoda i kako izgleda njegov drugi brak:

– Djeca su se udaljila od mene, naročito kada je Danica rodila dijete. Meni je sasvim neprirodno što sam “pod stare dane” dobio dijete i ne osjećam povezanost sa njim. Vodim ga u park, kao što bi deda vodio unuka. Svaki dan imam osjećaj da sam napravio ogromnu grešku, ali plašim se da to kažem bilo kome. Vremenom sam prekinuo komunikaciju sa bivšom ženom i djecom. Sada sam zatvorenik u sopstvenoj kući. Shvatio sam da sve ima svoje vrijeme, a moje vrijeme prolazi, dok Daničino tek dolazi. Već odavno ne mogu da joj ispunim sve intimne želje. Nemamo zajedničkih tema za razgovor. Dao bih sve što imam da vratim vrijeme unazad. Kako bi bilo lijepo da starim pored žene koja je moje godište. Zavidim parovima koji su prošli kroz teška vremena i sve savladali i ostali zajedno – piše Dnevni avaz.

Ima brakova koji su srećni bez obzira na razliku u godinama među partnerima kao i brakova koji traju “cijeli život”. Svaki brak i svaki razvod priča su za sebe.