Zanimljiva ponuda: Svakom paru koji se vjenča na Siciliji po 3.000 evra

Sicilijanske vlasti odlučile su da svakom paru koji odluči da se vjenča na Siciliji poklone 3.000 evra, pišu italijanski mediji.

Lokalne vlasti su izdvojile 3,5 miliona evra za tu namjenu, a ponuda važi do 31. jula naredne godine.

Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevjekovnim crkvama i prekrasnom prirodom je privlačno mjesto za ceremonije.

Najpoznatije vjenčanje obavljeno na ovom italijanskom ostrvu je vjenčanje iz filma “Kum”, kada se sin mafijaškog kuma vjenčava lokalnom ljepoticom.

Ovo filmsko vjenčanje lansiralo je Siciliju kao jedno od veoma cijenjenih mjesta za obavljanje svadbenih svečanosti i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Do pandemije kovida 19 na Siciliji su se vjenčavali najčešće mladenci iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo djelatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra, prenosi RTS.

Posljedice krize trpe ne samo firme koje organizuju vjenčanja već niz pratećih djelatnosti kao što je ketering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mjesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri…

Ostavite komentar: