Volite Siciliju? Jedan grad vam nudi da kupite kuću za jedan evro FOTO

Gradska vlast Trojne, naselja u italijanskom okrugu Ena, odlučila je da proda turistima svoje napuštene kuće i imanja, kako bi se osigurala budućnost naselja.

Ukoliko ste nekad bili u iskušenju da se preselite u Italiju, evo prave prilike da to i uradite. Kupite kuću na Siciliji za jedan evro, u ruralnom i romantičnom dijelu ostrva. Troina je drevni grad u srcu ostrva, jedno od najljepših sela u Italiji. Tamo caruje nevjerovatan krajolik, sačinjen od dolina, brda i predjela ponekad nepoznatih i samim mještanima.

Lokalne vlasti u Trojni žele da ožive imanja i kuće u gradu i kupcima nude nekoliko paketa pomoći. Jedan od paketa podrazumijeva pomoć u vidu podjele troškova oko renoviranja imanja i kuća. Jedini uslov je taj da se kupac obavezuje da će na imanju zaista živjeti.

Gradonačelnik Trojne kaže da se nada da će plan oživljavanja doneti novi početak i nadu istorijskom gradiću. Svi zainteresovani koji se odluče za kupovinu moraju se složiti sa sledećim uslovima:

– Kupci su obavezni da plate garanciju od 5.000 evra, koja će im biti vraćena nakon završetka radova na obnovi.

– Iako se konačni plan renoviranja može predati godinu dana nakon kupovine, radovi moraju započeti najkasnije dvije godine nakon što kupac stekne nekretninu. Radovi na obnovi se moraju dovršiti tri godine nakon kupovine.

– Svi kupci koji se odluče za imanje od jednog evra ili za neku od jeftinijih kuća na višem nivou u starom centru, mogu dobiti pomoć do 15.000 evra, kao i dodatnih 10.000 evra za radove na energetskoj efikasnosti, piše TU Magazin.

Ostavite komentar: