Vlasnica zaboravila na servis: Kako izgleda ulje poslije pređenih 36.000 km VIDEO

Kad pogledate boju ulja – sve će vam biti jasno. O važnosti ulja za zdravlje motora i njegovoj redovnoj zamjeni suvišno je govoriti.

Na ovom primjeru se jasno vidi koliko je važan redovan servis i promjena ulja u propisanim intervalima od strane proizvođača.

U slučaju sa video-snimka u pitanju je zakasnjela prva promjena ulja na novom automobilu – vozilo je na prvi redovan servis došlo tek nakon pređenih 36.315 kilometara (22,5 hiljada milja).

Riječ je o automobilu Subaru Crosstrek koji se u Evropi prodaje kao Subaru XV a, kako se navodi, vlasnica je zaboravila na redovne servisne intervale, promjenu ulja i filtera ulja.

Kad pogledate boju motornog ulja sve će vam biti jasno. Ono može da pokupi brojne nečistoće i da doprinese oštećenju motora.

Takođe, ako često vozite na kraćim relacija preporučuje se promjena ulja i ranije nego što je to predviđeno.

Intervali? Sve što treba saznaćete od trgovca kad kupite novi automobil ili pročitati u korisničnom uputstvu, a ako kupujete polovni dobro je zapamtiti da mineralna ulja traju kraće (do 7.000 km), a sintetička će “izgurati” i do 25.000 kilometara, prenosi Revijahak.

Ostavite komentar: