VIDEO – Ruski mehaničar pretvorio Bentley-a u „Ultratank“

Da li ste ikada zamišljali da vozite tenk okruženi luksuzom? To je u suštini koncept koji je ovaj ruski auto-vloger imao na umu kada je odlučio da stvori „Ultratank“ u avgustu prošle godine.

Krajnji rezultat je Bentley Continental GT koji je opremljen masivnim tenkovskim gusjenicama kako bi stekao pravo na titulu „Ultratanka“.

Kosik, vloger, počeo je da radi na ovom projektu prošle godine, nakon što je kupio najjeftiniji Continental GT koji je mogao da pronađe. Dokumentovao je čitavo putovanje u seriji video zapisa na svom YouTube kanalu AcademeG sve do konačnog predstavljanja Ultratanka prošle nedjelje. Dodao je gigantske gusjenice tenka Bentley Continental GT-u, pored toga što je izvršio druga prilagođavanja na automobilu, kako bi više podsjećao na tenk. Ipak, još uvijek ima posla za graditelje. Glavno pitanje je to što nema dovoljno pritiska na gusjenicama, te zbog toga mogu da skliznu sa vozila tokom naglog skretanja. Vraćanje gusjenice na svoje mjesto je takođe težak proces, tako da je ovom problemu zaista potrebno rješenje.

Postoje i pogonske izmjene koje se mogu napraviti. Tim želi da Ultratank bude u mogućnosti da dostigne 100 km/h, ali trenutno dostiže 50 km/h. Graditelji se ne smatraju da će udvostručavanje brzine vozila trebalo da bude preveliki izazov. Ostale mane su manjeg obima. Na primjer, još uvijek nema vrata, tako da prašina i zemlja upadaju iz gusjenice u kabinu. Kočnice takođe ne rade, prenosi PC Press.

Međutim, ono što je vloger uspio da napravi je nešto što ćete definitivno željeti da propustite, ako ga uočite u vašem retrovizoru. Zamislite da idete u školu ujutru u ovoj zvijeri! Možda nije sasvim legalno na putu, ali bi svakako desetkovalo sve što se nađe na putu.Ostavite komentar: