VIDEO – Ruke koje drže “zlatnu traku” na 1.400 metara visine

Zlatni most nosi taj naziv jer djeluje kao da je nešto povezano zlatnom trakom, ali to nije jedino što ovaj most čini jedinstvenim.

Most u Da Ningu u Vijetnamu, tačnije u Anamskim planinama, nalazi se na 1.400 metara iznad nivoa mora, a pridržavaju ga dvije džinovske kamene ruke koje pridržavaju pješački most.

Ivice mosta su okružene biljkama kako bi bilo spriječeno da se ljudi previše približe dok pokušavaju što bolje da osmotre okruženje u prirodi, dok se u daljini prostire Južno kinesko more.

Most je dug 150 metara, a do njega se dolazi najdužom neprekidnom žičarom na svijetu, čija dužina iznosi 5.801 metar. Ovo je samo jedan od neobičnih projekata čiji je cilj da dovedu što više turista u Vijetnam, i uopšte u ovaj dio svijeta, kako bi upoznali i “drugačije” kulture.

View this post on Instagram

Giant stone hands support Vietnam's Golden Bridge, appearing to be lifting it high in the sky __ Tag your squad plan your paragliding trip! BOOK YOUR TRIP WITH US!! ___ For more inquires DM @luxuryworltours or contact us @7022078691 ___ Follow @luxuryworldtours for travel inspiration! Tag us @luxuryworldtours Or use hashtag #luxuryworldtours to get featured ___ Video ? by @andyto ⠀ __ #vietnam #giantstonehands #vietnamgoldenbridge #vietnamstreetstylegroup #vietnamese#goldenbridgevietnam#goldendoodle#Switzerland_Vacations#SennaRelax#SwissAlps#Swiss#BestDiscovery#philippines#travelasia#travel#travelphotography#Himalayas#travelturkey#europe#traveleurope#exploreturkey#travelcompanyinbangalore#vietnamtourpackages#waterfalls#visitchina#travelchina#chinesefood#beachlife#waterfalls#travelvideo

A post shared by LUXURY WORLD TOURS l TRAVEL (@luxuryworldtours) on

 

Izvor:(B92)

 



Ostavite komentar: