VIDEO: Mesi – puma pitoma kao „mala maca“

Marija i Aleksandar Dimitrijev dijele jednosoban stan sa jednim od najvećih imena u svjetskom fudbalu – Mesijem. Naravno, nije riječ o samoj fudbalskoj zvijezdi, već o pumi. 

Mesija su usvojili iz zoo-vrta u Saransku kada je imao samo osam mjeseci.

Mesi je bio jedno od tri mladunčeta rođenih u zoološkom vrtu. Ostala dva – Suarez i Nejmar – takođe su dobila imena po fudbalskim zvezdama u čast domaćinstva Saranska utakmicama proteklog Svjetskog prvenstva.

Mesi je došao u zoo-vrt sa samo tri mjeseca i patio je od zdravstvenih problema. Dimitrijevi su se zaljubili u mladunče pume, pa su zamolili upravu zoološkog vrta da im ga prodaju. 

Prema navodima Aleksandrove supruge Marije, oduvijek je želio da ima veliku mačku.

„Tri dana smo se lomili da li je moralno držati pumu u stanu i da li je to u okviru zdravog razuma. Međutim, ništa nije moglo da savlada našu iznenadnu želju”, rekla je Marija za britanski Miror.

„Otišli smo u zoološki vrt i započeli pregovore o kupovini Mesija. Iznenadili smo se kada je uprava pristala”, dodaje Marija.

Marija ističe da je briga o Mesiju izazovna na više načina. Pored toga što je divlja životinja, Mesiju je bila potrebna dodatna briga, jer je bio slab i bilo je potrebno pružiti mu dosta pažnje.

Iako je Mesi sad potpuno zdrav, tek je na dve trećine prosječne veličine mužjaka pume.

Mesiju je potrebno dosta fizičke aktivnosti. „Izvodimo ga dva puta dnevno u duge šetnje. U stvari, gajenje Mesija ne razlikuje se mnogo od posjedovanja psa”, navodi Aleksandar.

 

Izvor:(RTS)

Ostavite komentar: