VIDEO – Medvjed ga odnio u jazbinu za kasnije: Mislili su da je mumija dok nije oživio

Muškarac po imenu Aleksandar pronađen je u šumi nakon što je mjesec dana proveo u medvjeđoj jazbini na području ruske regije Tuva u blizini granice s Mongolijom, a lovci koji su ga pronašli prvo su pomislili kako je riječ o mumificiranom tijelu.

Ali, onda su otkrili da je muškarac još uvijek živ. Nanjušili su ga lovački psi koji su alarmirali svoje vlasnike, a oni su potom pozvali spasilačke službe. U šokantnom videu koji su objavili ruski mediji vidi se muškarac kom je cijelo tijelo prekriveno sasušenom krvlju i blatom, a koža mu je mrtvačke bijele boje.

Muškarac koji se identifikovao jedino kao Aleksandar ljekarima je rekao da ga je medvjed napao prije mjesec dana. Slomio mu je kičmu i odnio ga u svoj brlog pa njegovo tijelo ostavio za kasnije. Ne sjeća se svog prezimena ni odakle je.

Aleksandar nije mogao da se kreće pa je pio sopstveni urin kako bi preživio, no ljekari priznaju kako ni sami ne znaju kako je ostao u životu, prenosi Pink.rs. Ova priča mnoge je podsjetila na film Povratnik u kojem se Leonardo Di Kaprio borio s medvjedom i na kraju preživio, a koji je snimljen prema istinitom događaju.

 

Napomena  – Video sadrži uznemirujuće scene

 

Ostavite komentar: