Umjetnička djela stvorena na lišću FOTO

Ne postoji pravi ili pogrešni način bavljenja umjetnošću. Svako može da stvori bilo šta što voli koristeći bilo koji oblik, medijum, materiju ili platno koje želi. I zato je branje ovih stvari za sebe umjetnost. Junak priče, inspiraciju za svoju umjetnost, potražio je u prirodi.

Japanski umjetnik koji na Instagramu nosi ime „Lito Leaf art“ ima vrlo specifičan medij i stil stvaranja svoje umjetnosti. „Ne može se listati“ riječ koju čovjek pronađe kada pokušava da ih opiše. Ovi izrezi koji su napravljeni od lišća su zaista veličanstvena umjetnost.

Unutar lišća živi čitav drugi svijet prepun čudesnih simpatičnih životinja, idiličnih motiva, između ostalog i povremenih referenci na popularnu kulturu. Nepotrebno je reći da je za njihovo stvaranje potreban čitav niz pedantnih i detaljnih radova. Umjetnik priznaje da je to odličan način da se nosi sa ADHD-om.

Pomaže mu u smanjenju distrakcije tako što mu omogućava da se usredsredi na jednu stvar. Ova praksa mu se toliko dopada da se trudi da to radi svakodnevno.

– Prije nego što sam započeo sa rezanjem listova, bavio sam se sječenjem papira, ali nisam mogao da privučem mnogo pažnje. Bio sam šokiran kada sam vidio rad španskog umjetnika za rezanje lišća, što me je takođe podstaklo da započnem da stvaram i na lišću – rekao je umjetnik.

View this post on Instagram

「ナマケモノの家庭菜園」 Sloth kitchen garden 体に生えるカビや藻もナマケモノにとっては貴重な栄養源。 体毛の中に蛾を住まわせて、糞を提供する代わりに藻の自家栽培を手伝ってもらうんだとか。 「育てて食べて排泄してまた育てる」 ラクして生きる事に妥協しない、ナマケモノのプロ根性に頭が下がります🦥 #切り絵 #切り絵アート #切り絵作家 #papercut #papercutting #papercuttingart #葉っぱ #葉っぱアート #leaf #leaf🍃 #leafart #ナマケモノ #perezoso #sloth #slothart #slothlife #slothstagram #自家栽培 #家庭菜園 #selfcultivation #kitchengarden #ecology #発達障害 #adhd #adhdart #adhdartist

A post shared by リト@葉っぱ切り絵 (@lito_leafart) on

Njegova skromna, sitna i simpatična djela postigla su veliko interesovanje kolega Instagramera, a Lito već ima skoro 33.000 pratilaca. Tokom godina, japanski umjetnik stvorio je stotine malih verzija svojih izreza i ne planira da se zaustavi u skorije vrijeme, prenose “Novosti”.

 

 

 

Ostavite komentar: