Ukrao utovarivač, njime motocikle iz salona te bježao policiji kao na filmu VIDEO

Australska policija uhvatila je 41-godišnjaka nakon što je ukradenim bagerom usred noći ukrao dva motocikla iz trgovine.

Video snimak prikazuje čovjeka kako utovarivačem razbija izlog trgovine, nakon čega trakama grabi dva motocikla i bježi s njima.

Muškarac je uhvaćen nakon što je pokušavao utovariti motocikle na kamion parkiran uz ulicu, a vozač je prije svega pokušao pobjeći s motociklima pričvršćenim za utovarivač. Motocikli su otpali za vrijeme policijske potjere kroz prigradska naselja i preko željezničke pruge.

Queensland Police News javlja kako, na svu sreću, niko nije ozlijeđen tokom incidenta, no bjegunac je ipak oštetio nekoliko ograda i voz. Potjera je završila nakon što je se utovarivač zabio u veliko drvo u blizini željezničke stanice.

Vozač je zatim pokušao pobjeći pješice, no policija ga je locirala kako se skriva u velikoj travi kraj potoka, u 5 sati ujutro, prenose “Nezavisne novine”.

41-godišnjaku je odbijena policijska jamčevina te bi se trebao pojaviti pred prekršajnim sudom u Ipswichu. Optužen je zbog pljačke, opasnim upravljanjem motornim vozilom, nezakonitim upadom na željezničku prugu, te zbog bježanja policiji.

Utovarivač je navodno ukraden u noći s 14. na 15. listopada iz preduzeća u Geebungu, prije nego što je sudjelovao u ovoj ludoj policijskoj potjeri.
 

 

 

 

Ostavite komentar: