Uklonjen autobus poznat po knjizi i filmu – VIDEO

Napušteni autobus na na Aljasci, poznat po knjizi i filmu “U divljini” (“Into the wild”) uklonjen je iz bezbjednosnih razloga.

Helikopter CH-47 Činuk podigao je autobus, saopštila je Nacionalna garda Aljaske, a prenosi CNN.

Posjeta autobusu bila je svojevrsno hodočašće za planinare od kada je 1996. godine objavljena knjiga Džona Krakauera, a 2007. snimljen film.

Knjiga i film govore o životu Kristofera MekKandlesa, koji je odrastao u bogatom predgrađu Vašingtona. Međutim, nakon što je 1990. diplomirao na Univerzitetu Emori u Atlanti, u državi Džordžija, ostavio je lagodan život i uputio se na zapad, ne rekavši to prijateljima i članovima porodice.

U aprilu 1992. godine on je stigao na Aljasku, a nekoliko dana kasnije naišao je na napušteni autobus. Tu je živio oko tri mjeseca, prije nego što je odlučio da se vrati u civilizaciju.

Dok je pokušavao da se vrati natrag, stigao je na prelaz rijeke Teklanike. Pošto je rijeka bila brza i nadošla usljed kiša, on nije mogao da je pređe. Uputio se natrag u autobus, gdje je živio još oko mjesec dana, a u avgustu 1992. godine je umro.
Prošlog februara, vatrogasci i vojnici savezne države Aljaske spasili su pet italijanskih planinara dok su se vraćali iz posjete napuštenom autobusu.

Takođe, godinu prije tog slučaja jedna žena iz Bjelorusije stradala je pokušavajući da pređe rijeku Teklaniku, kako bi sa suprugom posjetila autobus.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 

 

Ostavite komentar: