U kafićima zabranili puštanje narodnjaka: Dopušta se samo primjerena muzika

Gradske vlasti Đurđevca donijele su odluku o zabrani izvođenja i reprodukovanja “cajki” u ugostiteljskim objektima i na terasama.

Odluka će biti na snazi idući vikend u centru grada, dakle od petka do nedjelje, za vrijeme održavanja poznate turističke manifestacije “Picokijade” u Đurđevcu, javila je Danica.hr.

– Obavještavaju se ugostitelji koji su u cjelosti podmirili svoje obaveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produženje radnog vremena za vrijeme trajanja Picokijade, da je Grad Đurđevac donio odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena restoranima i barovima na području grada – navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, od 24. do 26. judna ugostitelji mogu da rade od 0,00 do 24,00 sata.

– Radno vrijeme odnosi se i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama. U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu može se izvoditi samo primjerena tradicionalna i zabavna muzika – stoji u odluci gradskih vlasti.

Nije poznato ko će kontrolisati izvođenje “primjerene muzike” i jesu li predviđene i kazne za one koji se toga ne budu pridržavali, navode hrvatski mediji.

Ostavite komentar: