Tvitovi otkrili pravu istinu: Naučnici tvrde da znaju zašto je Donald Tramp bijesan

Naučnici Daglas Almond i Ksiming Du sa Univerziteta Columbia u Sjedinjenim Američkim Državama analizirali su tvitove američkog predsjednika Donalda Trampa koje je objavio od 24. januara 2017. do 10. aprila 2020. godine te zaključili da Tramp sve manje i manje spava te da zbog nedostatka sna slabije obavlja svoj posao i da je sve ljući i ljući, javlja Psych News Daily.

Naučnici su do spomenutih zaključaka došli tako da su preko Trampovih tvitova izračunali koliko on spava.

U studiji naslovljenoj “Kasnija lijeganja u krevet predviđaju poslovnu učinkovitost predsjednika Trampa” tako stoji da američki predsjednik tipično počne tvitati oko šest sati te da tokom dana u prosjeku objavi 10 tvitova. Premda se Tramp još uvijek budi oko šest sati, učestalost njegovih objava u periodu između 23 sata i dva sata sata povećala se za 317 odsto u odnosu na 2017. godinu.

Tramp je u ranim danima svog mandata u večernjim satima obično tvitao jednom sedmično. Broj dana u sedmici tokom kojih tvita u kasnim večernjim satima u međuvremenu se povećao na tri.

Američki stručnjaci iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) starijima od 65 godina preporučuju sedam do osam sati sna. Tramp, međutim, tri puta sedmično tvita do prosječno 0.06 sati. Ako je suditi po tim podacima, to znači da tri puta sedmično ne dobija preporučenih sedam do osam sati sna.

Almond i Du kažu da se povećana noćna aktivnost na Tviteru ne može opravdati predsjednikovim rasporedom, a ni općenitom aktivnosti na Tviteru.

U studiji se takođe tvrdi da tvitanje do kasno u noć šteti učinkovitosti tih tvitova. Naučnici su otkrili da tvitovi koje Tramp objavi dan nakon što do kasno u noć tvita prikupe od šest i pol do osam odsto manje lajkova, retvitova (ponovnih objava) i odgovora. Kako kažu Almond i Du, Tramp dan nakon kasno noćnog tvitanja objavljuje manje izvrsnih tvitova, a više onih koji prođe nezapaženo.

Naučnici su analizirali i sadržaj Trampovih intervjua i govora te su zaključili da je manje vjerovatno da će dan nakon kasnonoćnog tvitanja biti srećan, odnosno da je tri puta vjerojatnije da će biti ljut.

Almond i Du u studiji tvrde da je Tramp srećan u 88 odsto svojih govora i intervjua, ali i da šansa da će biti srećan nakon kasnonoćnog tvitanja padne za pet odsto. Istovremeno, ustvrdili su da šanse da će biti ljut nakon kasnonoćnog tvitanja povećavaju na tri odsto. Prema podacima ove studije, Tramp je u prosjeku ljut u jedan odsto svojih govora i intervjua.

Naučnici tvrde da je ovo prva studija koja se koristila podacima s Tvitera kako bi pokazala da manje spava. Almond i Du tvrde da je važno da je Trump uvijek u optimalnoj formi jer o njegovim performansama na poslu ovise milioni ljudi. “Ako predsjednik manje spava, to se mora i može riješiti.”

Ostavite komentar: