Top razlozi zašto da ga posjetite: Ovo je grad u kojem je alkohol jeftiniji od vode

Razmišljate li o putovanju u Južnu Koreju, ovaj članak bi trebao učvrstiti vašu želju i navesti vas da kupite avionsku kartu.

Prije kupovine pričekajte još malo da se situacija u svijetu stabilizuje, a u međuvremenu uživajte čitajući ovaj članak i razmišljajući o nezaboravnom putovanju u Seul.

Ovo je nekoliko razloga zašto bi se trebali odlučili baš za Seul.

GU ovom gradu nikad neće biti dosadno. Zašto? Jer gotovo sve što možete zamislitit za posjetioce je otvoreno 0-24. Pritom se misli na restorane, kafiće, barove, spa i velnes centre pa čak i šoping centre. Dakle, brige i razmišljanja o vremenu tamo nema.

Probaćete sanakji – živu hobotnicu

Pitate se o čemu se radi? Nije za one gadljive i slabog želuca. Sanakji je sashimi hobotnica koja se jede u ni više ni manje nego sirovoj varijanti. Da bi priča bila još bolja, hobotnica koju ćete kušati je živa. Serviraće vam krakove na kojima će se pipci i dalje micati, a oni koji vole ovako bizarne stvari neka se zapute na tržnicu Noryangjin Fish Market.

U restoranima vam nikad neće biti hladno

Restorani u Seulu poznati su po tome što ćete jesti sa stolova koji su izrazito niski, ali za to postoji opravdan razlog. Nećete dobiti čak niti stolicu već ćete trebati sjesti na pod. Razlog tome je što se u tradicionalnim restoranima još uvijek njeguje tradicija grijanja podova da bi vam uvijek bilo toplo.

Neka alkoholna pića jeftinija su od vode

Stanovnici Seula izrazito vole alkoholno piće koje se naziva Soju. Piće je neutralnog okusa i podsjeća na vodku, ali neće vas tako jako udariti jer ima puno manje alkohola. Iako, možete pronaći u varijantama od 16 pa sve do 58 odsto alkohola, a zanimljivo je što je ovo piće u Seulu jeftinije od vode.

Ovdje spa next level doživljaj

Kao što smo već prethodno napisali, spa centri su većinom otvoreni 0-24 sata. Stoga ako vam se ne spava noću ili ako ne znate što bi danju, posjetioce jimjilbang, tradicionalni spa centar u kojem ulazak osobama različitih polova nije dozvoljen.

Dakle, žene i muškarci uživaju zasebno, a na raspolaganju su vam različite vrste bazena, masaže, saune ali i zajedničke spavaće sobe. Ali pazite, golotinja je obavezna. Dakle nema kupaćih kostima i peškira.

Ovo su samo neki od razloga zašto bi trebali posjetiti Seul. Neki su u neku ruku čudni, ali ipak to su čari putovanja i istraživanja, piše punkufer.dnevnik.hr.

Ostavite komentar: