Tinejdžer koji je postao narko bos: Iz dječije sobe se obogatio prodajući drogu online

Zamislite ovaj biznis model – sjedite u kući svojih roditelja, ne plaćate stanarinu, a obrćete milione na godišnjem nivou. To je pošlo za rukom tinejdžeru iz Nemačke koji je sam, i to veoma uspješno, vodio čitav lanac prodaje droge bez da je ikada napuštao kuću. Sada je o njemu snimljena serija.

Tinejdžeri koji diluju drogu online je priča iza nagrađivane serije Netfliksa “How to Sell Drugs Online (fast)”, a idelna inspiracija za treću sezonu je istinita priča o Maksimilijanu Šmitu iz Lajpciga kog svi znaju kao tinejdž narko bosa.

Maksimilijan je cijelu svoju operaciju vodio pod pseudonimom Shiny Flakes i sa samo 18 godina napravio je pravu imperiju iz svoje dečije sobe prodajući drogu online dok njegovi roditelji nisu ničeg ni bili svjesni. Za 14 meseci koliko je sve trajalo Maksimilijan je zaradio 4,1 milion evra prije nego ga je policija uhapsila. Završio je iza rešetaka, ali ni dan danas vlasti nisu uspjele da ustanove gdje je najveći deo novca koji je ovaj klinac zamijenio za bitkoine koji su u to vrijeme, početak 2015. godine, za mnoge još bili nepoznanica.

Prije serije on je pristao da snimi i film u kom je sve rekonstruisano pa je do detalja objasnio kako je sve teklo, od dogovora sa dobavljačima, pakovanja droge u kesice sa slatkišima, do odlaska u popravni dom gde je na kraju odlsužio tek pola od svoje sedmogodišnje kazne.

Za više od godinu dana Maksimilijan je prodao oko 900 kilograma droge, hašiša, kokaina, ekstazija, LSD i ljekova na recept, prenosi Dojčevele. On je sve porudžbine slao poštom kupcima širom sveta i iskoristio poštare i kurirsku službu kao svoje mule za prenos droge čega nisu ni bili svjesni. Princip je bio prilično jednostavan: plaćalo se unapred za pošiljke i šiping. “Samo, unutra nisu bile cipele, nego droga”, ispričao je Maksimilijan Šmit koji je napravio sopstveni Amazon, samo za ilegalne supstance.

On je čak imao opciju da ga kupci ocenjuju. “Dva zuba su mi ispala odmah čim sam uzeo, ova roba će vas potpuno sjebati”, piše u jednom od rivjuova koji su isčitani u seriji a na koju se Maksimilijan sa ponosom nasmejao. Čak je i psihijatar koji je svedočio na njegovom suđenju reako o mladiću da ne očekuje da će se on ikada pokajati zbog prekršaja koji je počinio već da samo ponosan.

Kako je kasnije ispričao nikada ga nije mučila savjest jer smatra da nije on nikog navukao na drogu. “Ako ljudi ne kupuju od mene, kupovaće od nekog drugog”, kaže on i objašnjava da su ga kupci nalazili preko Gugla što mu je kaže uvek bila super fora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maximilian Schmidt (@shiny.flakes_)

Naravno, bajka nije mogla dugo da traje. Nekoliko paketa koje niko nije podigao navodno su navele policiju da ispitaju slučaj. Tako su ga i uhapsili februara 2015. godine. Tada je imao 20 godina. Policija je upala i u njegov stan i pronašla 320 kilograma droge vredne nekoliko miliona evra, kao i oko 50.000 evra u kešu, prenosi Noizz.

Narko bos dječijeg lica je izveden pred sudiju kao maloletnik zbog toga što je procenjeno da je emotivno nezreo. Osuđen je na sedam godina u zatvoru za maloljetnike, ali je odležao četiri i po i pušten je 2019. zbog dobrog vladanja.

Kaže da nema ništa od 4.1 milion evra koje je zaradio prodajući drogu, ali njegov Instagram nalog govori malo drugačije… Stalno deli slike na kojima uživa na putovanjima i izalscima po skupim restoranima iako zvanično nema nikakav izvor prihoda.

Ostavite komentar: