Svjetsko takmičenje u pamćenju: Italijan u pet minuta zapamtio broj od 630 cifara

Andrea Muzi, 21-godišnji Italijan, pobjednik je Svjetskog takmičenja u pamćenju (World Memory Championship) koje se ove godine održalo u Njemačkoj.

Među ostalim, Andrea je uspio da zapamti broj od 630 cifara u roku od pet minuta, rekao je za da organizator takmičenja Stefen Butou, dodavši da će, potvrdi li se i zvanično, to značiti da je oborio svjetski rekord.

Muzi je bio prvi u svih deset disciplina u sklopu takmičenja „MemoryXL“, na kojem je osvojio rekordna 8.594 boda, što ga je svrstalo u sam vrh među 1.700 takmičara, rekao je Butou.

Takmičenje je ove godine održano u istočnonjemačkom gradu Torgelovu.

Svjetsko prvenstvo u pamćenju organizovano je takmičenje koje se kontinuirano održava od 1991. godine, s izuzetkom 1992.

Učesnici nastoje da zapamte što više informacija u određenom periodu u deset različitih disciplina, među kojima je pamćenje brojeva u roku od jednog sata, pamćenje brojeva u roku od pet minuta, istoriski datumi u pet minuta, pamćenje nizova riječi, pamćenje binarnih cifara u roku od trideset minuta ili pamćenje redoslijeda pomješanog špila karata za igru.

Ostavite komentar: