Svaki dan novi izbor: Boja auta koja može da se “pali” i “gasi” pritiskom na dugme VIDEO

Trendovi tjuninga i stajlinga automobila sve su zastupljeniji iz godine u godinu, pa se ponuda različitih “aftermarket” dijelova i najrazličitijih dodataka, kao i načina modifikacije i personalizacije automobila iz dana u dan sve više proširuje.

A tu spada i LumiLor, elektroluminiscentni sistem farbanja karoserije koji omogućava da se svaka površina koja je njime prekrivena ponaša kao da je sijalica.

“Elektroluminiscentni” ustvari znači da neki objekat “presvučen” ovim premazom može da emituje svjetlost kada se kroz njega propusti električna struja.

Vijek trajanja LumiLor zavisi od toga koliko struje određena boja koristi. Više struje znači i svjetliju boju, ali i njen kraći vijek trajanja. Zbog toga, ovaj neobični premaz može da traje duže od 10.000 sati, a u nekim sličajevima čak i do 50.000.

LumiLor premaz je dostupan u nekoliko Lumicolor boja: bijeloj, plavoj, zelenoj, narandžastoj, žutoj, ljubičastoj, roze i “vodenoj”, odnosno “aqua”, nijansi.

Osvjetljenje određene boje može da se kontroliše na više načina, pa je ovo neobično osvjetljenje moguće jednostavno uključiti ili isključiti, aktivirati stob efekat, “sekvenciranje”, kao i opciju “pokreta i zvuka”, odnosno osvjetljenje može da prati ritam muzika koja se pušta u kolima.

Proizvođač tvrdi da Lumilor nije dodatak koji će se svakome svidjeti, ali ističe da za one koji su voljni da potroše novac na zaista jedinstvenu vrstu “sređivanja” automobila ne postoji ništa jedinstvenije od njihove “boje na struju”, prenosi “Telegraf.rs“.

Ostavite komentar: