Sudbina Ilona Maska: Milijarder živi u montažnoj kući od 50.000 dolara FOTO

10.08.2023. | 18:49

Fotografiju kuće u kojoj živi milijarder Ilon Mask nedavno je na platformi X (Tviter, op.a) objavio pisac i novinar Volter Ajzakson.

Maskova biografija

Na slici se vidi kako izgleda jedna prostorija u kući vlasnika „Tesle“ koju je najbogatiji čovjek na svijetu platio samo 50.000 dolara.

– 2020. godine Mask je odlučio prodati svojih pet velikih kuća te je za primarnu rezidenciju izabrao ovu spartansku kuću s dvije spavaće sobe u Teksasu. Tu bismo se sastajali i on bi sjedio za ovim drvenim stolom i telefonirao – rekao je Ajzakson, koji radi na Maskovoj biografiji protekle tri godine.

Dodao je i da će objasniti zašto je Mask odlučio prodati svoje druge kuće, i to u knjizi koja će biti objavljena 12. septembra, prenosi N1.

Kolonija na Marsu

Nije tajna da je milijarder već izjavio da želi prodati svoju imovinu kako bi finansirao plan za izgradnju kolonije na Marsu jednog dana.

Ljudima je na fotografiji pažnju privukla katana na stolu za kafu, ali i skulptura u obliku rakete, brojne videoigre i Teslina „Plejd Mod“ jakna, u kojoj je Mask ranije fotografisan.

Ovo nije prvi put da javnost dobiva kratak uvid u Maskov privatni život.

Prošle godine izvršni direktor Tesle podijelio je fotografiju svog noćnog stočića, na kome je bilo nekoliko limenki dijetalne koka-kole bez kofeina i dvije replike pištolja.