Stigla tužba: Oženio se prije dvije decenije i još otplaćuje dug sa svadbe

Nije tajna da mladenci posljednjih godina, umjesto poklona, priželjkuju novac od svojih gostiju, najčešće kako bi mogli da pokriju troškove raskošnih svadbi i veselja, a od onoga što ostane trude se da na najbolji mogući način započnu zajednički život.

Da to nekada nije bilo tako, najbolje pokazuje primjer mladoženje iz Dalmacije, koji iako se vjenčao prije gotovo 18 godina još uvijek nije uspio da otplati veselje koje je tim povodom organizovao, prenosi Blic.

Njegov slučaj isplivao je iz izvještaja pripremljenog za predstojeću sjednicu županijske skupštine u Makarskoj, u vidu neuspjelog sudskog izvršenja zbog neplaćene svadbene večere i, što je najkomičnije – ovaj mladoženja nije jedini.

Prvi izvještaj o dugu kaže da je mladoženja sa porodicom i prijateljima proslavio izricanje sudbonosnog “da” prije skoro 18 godina, u januaru 2005. godine, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Međutim, večera u iznosu od skoro šest hiljada evra nikad nije plaćena, pa je sve rezultiralo pravosnažnim rješenjem 2006.godine.

Kako tuženi nije zaposlen niti je imao nekretnine nad kojima bi se sprovela naplata duga, doneseno je, 2019. godine, rješenje o izvršenju nad pokretnostima.

On je priznao dug te ga otplaćuje u manjim iznosima, a kako se navodi dalje, otišao je u inostranstvo na rad i obećao da će isplatiti dug za svoj pir koji, eto, plaća i skoro 18 godina kasnije.

Inače, uz ovu tužbu postoji još jedna, koja datira iz 2011. godine.

Vjenčanje je bilo 2011. godine, a dug je ipak nešto manji te iznosi oko 20 hiljada kuna.

Ostavite komentar: