Starac zna “caku”: Deda Mario (80) otkrio kako je besplatno vozio auto-putem

08.04.2023. | 15:25

„Deda Mario“ ima 80 godina, vlasnik je Fiat Punta s kojim je donedavno italijanskim auto-putem vozio bez plaćanja putarina, ali nakon dvije godine besplatne vožnje – tome je došao kraj.

Na njegovu adresu stigla je kazna od 4.000 evra za sve dosadašnje besplatne vožnje, a njegove prevare otkrivene su uz pomoć nadzornih kamera na auto-putu, prenosi Danas.

Prema izvještaju policije, Mario je prolazio auto-putem bez plaćanja tako što bi se „zalijepio“ za vozilo ispred i projurio ispod rampe prije nego što se ona spusti.

U izjavi za italijanski Corriere della Sera koju prenosi Auto Klub, Mario je otkrio kako je „pobijedio sistem“, ali i zašto odbija da plaća putarinu.

„Ja sam običan penzioner, što znači da mi prihodi nisu jača strana. Svoju penziju u potpunosti uplaćujem staračkom domu. I kako da onda putujem? Našao sam svoj način i prošao cijelu zemlju bez plaćanja. Šte je trebalo da radim dok su drugi spavali? Ne mogu da budem unutra cijeli dan. Što se tiče kazne, neću je platiti, putevi bi trebalo da budu javni – u vlasništvu svih nas, i ne smiju da ih naplaćuju. Da ne spominjem da su cijene previsoke za uslugu koju nude. S ovakvim cijenama očekujem više, usluga im je loša.

U svakom slučaju, ne namjeravam da plaćam putarine“, zaključio je ovaj penzioner, koji je i dalje uvjeren u svoju nevinost.