Spreman da ostvari snove: Progledao nakon 44 godine i odmah sjeo za volan sportskog auta VIDEO

Četrdesetčetvorogodišnji Kanađanin Majk Sickerovski je rođen s nistagmusom, urođenom manom koja ga je cijelog života sputavala u nastojanjima da ostvari najveću želju i provoza automobil.

Kako pišu kanadski mediji, ovaj poremećaj titranja očiju, koji ne dopušta fokusiranje slike, učinio ga je zakonski slijepim, a to mu je onemogućavalo radnje za koje je vid neophodan, poput vožnje.

Prije dvije godine je podvrgnut eksperimentalnoj terapiji u Kaliforniji. Operativni zahvat je prošao uspješno i Majk je prvi put progledao i jasno vidio.

“Bilo je prelijepo vidjeti, ali još ljepše je bilo uvidjeti što sam sve propustio za života. Bio je to emocionalni slom. Mama je urlala od sreće, a žena je bila oduševljena. Niko nije očekivao da će se to dogoditi”, rekao je Majk za Global News.
Majk je bio srećan jer je budućnost pred njim, a to znači da će moći ostvariti neke snove. Jedan od njih je bio sportski auto o kojem je sanjao još kao dječak. Želja je bila toliko jaka da je kupio žutu Corvettu i prije nego što je položio vozački ispit. U julu je konačno dobio i vozačku dozvolu, a od tada se ne odvaja od automobila.

“Stvar je osjećaja slobode i mogućnosti da izađem i radim što želim. Prošle sedmice sam odveo sina na pecanje. Kćerku sam odveo na sladoled. To nikad nisam mogao sam napraviti. Nevjerovatan je to osjećaj”, rekao je Majl, prenosi Index.hr.

Ostavite komentar: