Snimak izazvao raspravu: Srednjoškolac na času izrecitovao pjesmu Bube, Jale i Cobija VIDEO

Koliko su pjesme domaćih repera popularne među današnjom omladinom, a naročito među srednjoškolcima, dokazao je mladić koji je pred razredom izrecitovao jednan takav hit te za isti dobio gromoglasan aplauz.

Pjesma repera Bube Korelija, Jale Brata i Cobija “Ona'e” koja na Jutjubu broji preko 116 miliona pregleda, dobila je sasvim novu verziju.

Jedan srednjoškolac izrecitovao ju je pred razredom, pa i nastavnicom, koja ga je prije samog početka pitala kako se pjesma zove.

“Ona je ubila moje sve, moje srce, moju dušu, ona ubila je”, dio je riječi pjesme.

Nakon recitacije dobio je glasni aplauz, a potom u komentarima i brojne reakcije svojih vršnjaka.

“Ivo Andrić who”, “Pjesnik godine”, “Prirodni talenat”, “Hoću u srednju”, “Kad pogledam ovako nije loš tekst”, “Kralj”, “Najjači video”, “Legenda”, pisali su.

Neko je pitao i koju je ocjenu učenik dobio.

@elenaatadiic ponos familije #onae #jalaibuba #fyp ♬ original sound – Elena Tadic

“5”, neko se našalio u komentaru.

Da se recitacija svidjela i njenim originalnim izvođačima, potvrdili su tako što su na svojim društvenim mrežama podijelili video.

Neki su mišljenja da ovakvu vrstu muzike ne slušaju zbog “besmislenog” ili vulgarnog teksta, dok drugi tvrde kako im tekst nije toliko važan, koliko to jesu sami ritam i muzika.

Ipak, ono što je sigurno je da se hitovi današnjih Balkanaca slušaju više no ikad. Iako su oni stariji zgroženi izborom današnje omladine, čini se da oni za to još uvijek ne mare, piše Crna-hronika.info.

Ostavite komentar: