Sezonac iz BiH na splitskoj plaži upecao ajkulu

Mladi par iz Bosne i Hercegovine, oboje sezonski radnici u Splitu, noćas su iza radne smjene u jednoj splitskoj pizzeriji, otišli u ribolov na Trstenik . To im je omiljeni ritual svake noći, a kako javlja momak iz BiH, koji je želio da ostane anoniman, noćas su oko 4 sata doživjeli šok kad im je štap odvuklo nešto veliko…

– Bili smo na Trsteniku, ispod onoga beach bara podno hotela Radisson, tamo kraj bova. Dubina nekih pet šest- metara i vrlo blizu same plaže kad smo ulovili nešto za što sam u početku mislio da je ugor. Potom smo ga izvukli na plažu i ustanovili da je morski pas. Imao je nekih 35 do 40 centimetara… Nije nam bilo svejedno, udrio nas je adrenalin, pa smo ga samo slikali i odmah potom vratili u more – ispričao nam je sezonac.

Ribolovom se bavi od malih nogu, ali nikada ranije, kaže, nije vidio morskoga pasa.

– Kako sam iz BiH, pecao sam u Vrbasu pastrmke, a na splitskim sam plažama znao uloviti samo koju srdelu, komarču ili neku divljač, ali nikada morskog pasa- priča nam ovaj sezonac.

Dok ne dobije službena potvrda od stručnjaka s Instituta za ribarstvo o kojoj se vrsti morskog pasa radi, može se samo reći da bi u pitanju mogao biti kostelj ili pjena, a oni su bezopasni.

Možda je prava šteta da ga mladi kuvar nije okrenuo na gradele. Navodno su jako ukusni i nisu zaštićena vrsta.

 

Izvor:(Slobodna Dalamacija)

Ostavite komentar: