S neba im kovčeg pao na kuću: U njemu tovar vrijedan 9 miliona evra

Kovčeg pun kokaina slučajno je sletio iz aviona na solarni panel jedne kuće na ostvu Sardinija u Italiji. Četiri mjeseca poslije ovog incidenta, policija je uspjela da identifikuje pilota koji je izveo ovaj neuspješni manevar i uhapsila ga.

Na Sardiniji pada kiša kokaina, pisali su italijanski mediji o događaju s kraja marta prošle godine. Kovčeg napunjen sa 8.5 kilograma kokaina trebalo je da sleti u ruke dilera u gradiću Baratili San Pietro, no slučajno se našao u dvorištu jedne kuće i razbio solarni panel.

– Čuli smo jak udarac te smo odmah pozvali policiju koja je pronašla ovaj kovčeg pun kokaina – rekli su vlasnici kuće, a da je droga sletjela u ‘prave ruke’, njegova vrijednost na tržištu iznosila bi oko devet miliona evra.

Policija je otkrila kako je avion poletio iz Rima, a na 20 minuta nestao je sa radara – tačno u vrijeme kada je pravio krugove iznad gradića kako bi bacio robu.

Uz pomoć nadzornih kamera i svjedoka otkriveno je kako je pilot 28-godišnji Frančesco Rizo iz Rima koji je inače prevozio bogataše avionom, a uhapšen je u luci Kaljari Elmas poslije povratka iz Njemačke.

 

 

Ostavite komentar: