Rodila se zdrava djevojčica: Nakon dvije decenije pokušaja postala majka u 51. godini

Suzi (50) i Toni Troksler (61) ove godine proslavili su prvi Dan zahvalnosti u novoj ulozi – roditeljskoj.

Ova žena, inače psiholog iz Sjeverne Karoline, rodila je kćerkicu Lili Antoniu Troksler, 29. septembra 2021. godine, poslije više od decenije pokušavanja da zatrudni.

Trokslerovi su inače pokušavali da dobiju dijete od kada su se vjenčali, prije 13 godina, ali to nisu uspijevali da ostvare prirodnim putem.

Suzi je rekla da ona i njen suprug Toni nisu tražili pomoć vezano za neplodnost jer nisu ni znali kakve opcije postoje.

“Kada smo se vjenčali, pretpostavljali smo da ćemo imati dijete, ali se to nije dogodilo. Oboje smo ‘stara škola’ i sa nama nikada niko nije razgovarao o vantjelesnoj oplodnji. To nije jednostavno bilo nešto o čemu se govorilo”, rekla je ona.

To se promijenilo prije otprilike tri godine, kada je Suzan otišla na godišnji pregled kod novog ginekologa.

“Na kraju pregleda, ona je postavila pitanje koje i niko do tada nije postavio, da li imam nešto da pitam, da li me nešto brine”, prisetila se Suzan.

“Spomenula sam joj tada da pokušavamo da imamo bebu, a ona je rekla da zajedno možemo da poradimo na tome”, kaže novopečena mama.

Ginekolog ju je odmah uputila kod specijaliste za plodnost.

Kod Suzan su potom dijagnostikovani dobroćudni mišićni tumori na materici. Najčešće se javljaju kod žena u 40-im i 50-im godinama. Ona je potom otišla na operaciju 2019. godine, ali joj je tada rečeno da ona i suprug neće moći da dobiju dijete prirodnim putem.

Trokslerovi su prošli kroz nekoliko ciklusa vještačke oplodnje, a pošto nisu uspjeli, pribjegli su metodi doniranja jajnih ćelija.

Suzan se ovoj metodi podvrgla prvi put krajem 2019. godine, ali ni tada nije uspjelo. U proljeće 2020. pandemija korona virusa ih je omela u ostvarivanju njihovih želja.

U februaru su odlučili da posljednji put pokušaju i da iskoriste zamrznuti embrioni. Poslije nekoliko nedjelja su szanali da je Suzan trudna.

“Nemam riječi koje bi opisale koliko sam bila srećna”, kaže Suzan, a Toni dodaje da je sve bilo nadrealno.

U septembru se rodila zdrava djevojčica, a njeni roditelji uživaju u ovoj ulozi.

“Vjerujem da djeca dođu kada to treba da se desi, bez obzira na dob roditelja. Gledamo na to tako. Ona je naše čudesno dijete”, rekla je ova mama, prenosi “Telegraf.rs”.

Ostavite komentar: