Rekorderi u ljubavi! Najstariji bračni par na svijetu zajedno ima 215 godina

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstariji bračni par na svijetu su Hulio Cezar Mora (110) i Valdramina Kinteros Rejes (105) iz Ekvadora.

Ovaj par u braku je 79 godina, a njihov odnos s vremenom je samo jačao. Kao i svaki par, susretali su se sa poteškoćama u braku, ali ljubav i poštovanje koje imaju jedno prema drugome donijeli su im titulu najstarijeg para na svijetu, prenosi Telegraf.

Hulio je rođen marta 1910. godine, a Valdramina oktobra 1915. Danas su oboje penzionisani učitelji i zajedno imaju 214 godina i 358 dana.

Njhova priča započela je kada je Valdramina, za vrijeme školskog raspusta otišla u posetu svojoj sestri koja je živjela u istoj zgradi gdje i Hulio Cezar. Upoznali su se preko muža Valdraminine sestre čiji je Hulio bio rođak.

Najprije su bili prijatelji, a onda je njihov odnos prerastao u ljubavnu vezu, što je rezultiralo time da se par vjenča sedam godina kasnije. Valdramina je u Huliju našla divnog čovjeka mladog duhom i velikog književnog potencijala koji ju je očarao svojom prelijepom poezijom. Hulio se zaljubio u Valdraminu zbog njene ljepote, dugih razgovora i velikog srca u kombinaciji sa čvrstim karakterom.

Nažalost, najstariji sin je preminuo kada je imao 58 godina. Danas imaju ogromnu porodicu: 11 unuka, 21 praunuka i 9 prapraunučadi. Vjeruju da je porodično jedinstvo sve i da je život bolji kada su temelji porodice izgrađeni na ljubavi i poštovanju.

Hulio Cezar i Valdramina smatraju da su ljubav, zrelost i poštovanje ključ za postizanje dugog i srećnog braka, i to je njihova tajna formula.

 

Ostavite komentar: